ΒΟΛΕΪ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-3

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός του ξανάκανε! Κέρδισε μέσα σε τρεις μέρες και πάλι εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ κι έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Volleyleague. Πολύ καλό θέαμα και μέγα πάθος από τους παίκτες των δύο ομάδων, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Μ. Πέμπτη (9/4, 19.30).

Ο Παναθηναϊκός έκανε την έκπληξη στην Θεσσαλονίκη, όπου κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ (23-25, 25-18, 23-25, 25-23, 16-18) στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών των play off της Volleyleague. Οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι από τον "Δικέφαλο" στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και έτσι έφτασαν στη μεγάλη νίκη. Ο Μπράιαν Κουκ ήταν σε μεγάλη μέρα από πλευράς νικητών, ενώ βοήθησαν πάρα πολύ και ο Μπέλλος με τον Πρωτοψάλτη.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που μας έχει συνηθίσει, ο Γκόμεζ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και φυσιολογικά ήρθε η ήττα. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη για καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Μεγάλη Πέμπτη (9/4) στις 19.30 για το δεύτερο παιχνίδι μιας σειράς, που όπως όλα δείχνουν, θα είναι απολαυστική.

Τα σετ:23-25, 25-18, 23-25, 25-23, 16-18

Χέρι-χέρι...

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι πολύ καλά στην επίθεση. Ειδικά ο ΠΑΟΚ με τον Χιμένεθ, που μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, πήρε πολλούς πόντους, οι οποίοι, ωστόσο, δεν του έδωσαν διαφορά, αφού και ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις με τον Κουκ και τον Μπέλλο. Μέχρι τα μέσα του σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, αφού στην πίσω ζώνη τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για καμία από τις δύο (16-15).

Στους κρίσιμους τελευταίους πόντους του σετ οι "πράσινοι" ήταν πιο ψύχραιμοι. Δύο άσσοι του Πρωτοψάλτη έδωσαν για πρώτη φορά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (16-18), ο ΠΑΟΚ γύρισε το σετ (19-18), αλλά με άμυνες και σωστές επιλογές στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (21-22), το οποίο διατήρησαν ως το τέλος του σετ και έκαναν το 0-1 (23-25).

Το μπλοκ έκανε την διαφορά

Πέρασε ένα σετ και κάτι για να δούμε μία από τις δύο ομάδες να πιάνει μπλοκ. Αυτός που το έκανε πρώτος ήταν ο ΠΑΟΚ με τον Παντακίδη. Ένα μπλοκ που άλλαξε την ροή του σετ, αφού έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Καλμαζίδη και "ξύπνησε" και τον κόσμο στο γήπεδο. Ο "Δικέφαλος" πήρε διαφορά στο σετ μετά τους πρώτους δέκα πόντους (14-10) και έβαλε τις βάσεις για να κάνει το 1-1 στα σετ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά τα συνεχόμενα μπλοκ που δέχθηκαν έχασαν την φρεσκάδα και την αυτοπεποίθησή τους με αποτέλεσμα η συνέχεια του δεύτερου σετ να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στα σετ πολύ άνετα (25-18).

Καλύτερος στα κρίσιμα σημεία ο Παναθηναϊκός

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει γρήγορα διαφορά στο σκορ (0-3 και 4-8) στηριζόμενος κυρίως στις άμυνες του Πολυχρονιάδη και στα λάθη των παικτών του Καλμαζίδη. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε άμυνες, έπιασε μπλοκ και κατάφερε να "γυρίσει" το σετ (13-11). Όμως, ο Παναθηναϊκός είχε απάντηση και με σερί πόντους πέρασε μπροστά (14-13), αλλά δεν κατάφερε να πάει πρώτος στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, λόγω Γκόμεζ που πήρε μπρος σε εκείνο το σημείο του σετ (16-15). Από εκεί κι έπειτα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ με εντυπωσιακές άμυνες και μπλοκ. Μπλοκ που έδωσαν στον Παναθηναϊκό τελικά το σετ με σκορ 23-25, ο οποίος έκανε το 1-2 στα σετ.

Το καλύτερο σετ!

Το τέταρτο σετ ήταν καρμπόν του τρίτου, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός με τον Μπέλλο και τον Κουκ έβρισκε λύσεις και δεν άφηνε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ (16-14).

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 19-20 με έναν άσσο του Κουκ και "πάγωσαν" το "Παλατάκι", έστω και για λίγο, αφού ο Γκόμεζ με έναν πόντο και ένα δύσκολο σερβίς "γύρισε" το σετ (21-20).Ο Βενεζουελάνος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Όταν η μπάλα "έκαιγε" στους τελευταίους πόντους έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα.

Πήρε κρίσιμους πόντους και ήταν από τους πρωταγωνιστές της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ. Βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε ότι στον τελευταίο πόντο του τέταρτου σετ ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για επαφή στο μπλοκ σε επίθεση του Κουκ, ωστόσο, ο επόπτης και ο διαιτητής, Γεροθόδωρος, έδειξαν άουτ και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 2-2 σετ.

ΜΑΤΣΑΡΑ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά το τάι μπρέικ, αφού βρέθηκε να προηγείται εύκολα με 1-4 χάρη στα λάθη του ΠΑΟΚ και στις εκπληκτικές άμυνες των παικτών του. Ωστόσο, ο "Δικέφαλος" κατάφερε με τον Ρανγκέλ στο σερβίς και την ώθηση από τον κόσμο του που δεν σταμάτησε να φωνάζει κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και να περάσει μπροστά στο σκορ (10-9). Οι τελευταίοι πόντοι του τάι μπρέικ ήταν βγαλμένοι από ταινία θρίλερ.

Ο Παναθηναϊκός με μπλοκ έφτασε πρώτος σε match ball, ο ΠΑΟΚ απαντούσε με επιθέσεις του Γκόμεζ, αλλά στο τέλος οι "πράσινοι" χαμογέλασαν, αφού με τον Κουκ πήραν δύο συνεχόμενους πόντους και έκαναν το 2-3 στα σετ και συγχρόνως το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ