ΒΟΛΕΪ

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών
INTIME SPORTS

Ο σχεδιασμός των ομάδων της Α1 βόλεϊ των γυναικών για την επόμενη περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και το Sport24.gr καταγράφει τα όσα έχουν γίνει.

Περίπου δύο μήνες μετά το τέλος της κανονικής περιόδου στην Α1 βόλεϊ των γυναικών ήδη έχουμε αρκετές κινήσεις στις ομάδες. Tο Sport24.gr καταγράφει τις κινήσεις που έχουν γίνει αλλά και εκείνες που είναι στα σκαριά.

Αναλυτικά όλα όσα έχουν γίνει:

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Ολυμπιακός: Η πρώτη ομάδα που ολοκλήρωσε το ρόστερ της είναι ο Ολυμπιακός κρατώντας και μια ακόμα για τον Δεκέμβρη εάν χρειαστεί. Οι θέσεις των κεντρικών έχουν καλυφθεί από τις Γιώτα, Λαμπρούση και Κωνσταντινίδου, στην πάσα θα βρίσκονται οι Χριστοδούλου (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) και η Τέζα. Στις ακραίες υπάρχουν η Μπραμπόροβα, η Κοσμά, η Κωνσταντίνου, η Βλαχάκη, ενώ διαγώνια θα είναι η Στεπανένκο.

Βασικό λίμπερο της ομάδας για μία ακόμα χρονιά θα είναι η Αρέτα Κονόμι η οποία θα παραμείνει και εκείνη στην ομάδα.

Το ρόστερ της επόμενης περιόδου: Χριστοδούλου, Τέζα (πασαδόροι), Κοσμά, Κωνσταντίνου, Βλαχάκη, Μπραμπόροβα (ακραίες), Γιώτα, Λαμπρούση, Κωνσταντινίδου (κεντρικές), Στεπανένκο (διαγώνια), Κονόμι (λίμπερο).

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

ΑΕΚ: Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί στην ΑΕΚ. Οι κινήσεις που έγιναν για εξεύρεση χρημάτων είχαν θετική κατάληξη και ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για τον καταρτισμό της ομάδας της επόμενης περιόδου.

Έχουν γίνει προτάσεις σε όλες τις Ελληνίδες που έχουν απομείνει ελεύθερες και πέρσι αγωνίζονταν στην ομάδα με στόχο να κρατηθεί ένας κορμός από αυτές. Άλλωστε, οι καλές Ελληνίδες πλέον έχουν λιγοστέψει στην αγορά και σίγουρα στην ΑΕΚ δεν θέλουν να χάσουν και αυτές που έχουν απομείνει.

Η Γιακουμή έμεινε στην ομάδα, ενώ αποκτήθηκαν οι Κακουράτου και Παρασκάκη. Την ίδια ώρα γίνονται επαφές και με τον Τοτσίδου για την παραμονή της στην ομάδα οι οποίες αναμένεται να έχουν αίσια κατάληξη, ενώ υπάρχουν και επαφές με άλλες παίκτριες..

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Παναθηναϊκός: Τον βασικό του κορμό έχει κρατήσει στην ομάδα ο Παναθηναϊκός κάτι που αποτελούσε προτεραιότητα των ανθρώπων του συλλόγου. Τσίμα, Καββαδία, Γκούζου, Μερτέκη ανανέωσαν. Στο μεταγραφικό παζάρι ο Παναθηναϊκός απέκτησε την Ναταλία Μεταξά, την Εύη Χρήστου και την Πέννυ Ρόγκα.

Από εκεί και πέρα στον Παναθηναϊκό αναζητούν δύο ξένες (μία πασαδόρο και μία διαγώνια) καθώς και μια αναπληρωματική πασαδόρο από την ελληνική αγορά. Την ίδια ώρα η Τζόρτζια Τσατσούρι θα παραμείνει στην ομάδα αλλάζοντας θέση και από κεντρική θα δοκιμάσει ως ακραία κάτι που ήθελε να κάνει, ενω΄η Φωτεινή Μπίσκου θα συνεχίσει την καριέρα της στον Πανιώνιο.

Το ρόστερ της επόμενης περιόδου: Τσίμα, Μερτέκη, Χρήστου, Τσατσούρι (ακραίες), Γκούζου, Καββαδία, Μεταξά (κεντρικές), Ρόγκα (λίμπερο)

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Πανναξιακός: Μεταγραφική αντεπίθεση ετοιμάζει ο Πανναξιακός. Μπορεί να μην υπάρχει κάτι το επίσημο ακόμα ωστόσο σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Η ομάδα της Νάξου έχει κάνει κρούση σε αρκετές παίκτριες θέλοντας να αναβαθμίσει το ρόστερ της.

Εκείνη που φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Πανναξιακό είναι η Ειρήνη Κελεσίδου, ενώ κοντά στην παραμονή τους είναι η Ράντοβιτς και Εμμανουηλίδου.

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Ηρακλής: Ανατροπή δεδομένων είχαμε στον Ηρακλή. Μπορεί από την ομάδα να έχουν αποχωρήσει ήδη οι Ελένη Κωνσταντινίδου, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Όλγα Στράντζαλη, Μαριαλένα Αρτακιανού, ωστόσο, γίνονται προσπάθειες ώστε να αποκτηθούν κάποιες παίκτριες για να βοηθήσουν τα νεαρά κορίτσια που έχουν απομείνει στην ομάδα. Ήδη έχουν γίνει προτάσεις σε παίκτριες με εμπειρία από την Α1, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να αποκτηθούν και ξένες.

Ήδη στην ομάδα παρέμεινε η Κλαίρη Βέλλιου η οποία θα είναι και η βασική ακραία και στο ρόλο της έτερης έχει βρεθεί στόχος από την ελληνική αγορά που είναι δύσκολο να προχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συμφωνία και με την Γιακιμόβσκα η οποία πέρσι έπαιζε στον Ηρακλή Κηφισιάς.

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Μακεδόνες: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κρατήσει τον μεγαλύτερο κορμό της περσινής περιόδου και εκείνο που πρέπει να δούμε είναι πως θα καλυφθεί σίγουρα το κενό της Μεταξά (η οποία πήγε στον Παναθηναϊκό), αλλά και αυτό που θα προκύψει από ενδεχόμενη παραχώρηση και της Βεργίδου. Ήδη, ανανέωσαν το λίμπερο της ομάδα, Βιβή Αναγνώστου και η Καετάνο, ενώ αποκτήθηκαν η Μαρία Γάτση από τον Άρη και η Ιωάννα Πιολυνοπούλου από τη Νέα Γενεά.

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Μαρκόπουλο: Στην ομάδα του Μαρκόπουλου θα συνεχίσει και την επόμενη περίοδο η Αλεξάνδρα Ψωμά, ενώ υπάρχει συμφωνία με την Πένυ Καραγκούνη. Αντίθετα, αποχώρησε η Αναστασία Γεωργιάδου η οποία θα συνεχίσει στον Ηρακλή Κηφισιάς.

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Ηλιούπολη: Στην ομάδα της Ηλιούπολης έχουμε τρεις ανανεώσεις. Ο λόγος για την ακραία Γεωργία Μπόκα, την κεντρική Αναστασία Μαρκοπούλου και την ακραία Μάρθα Κούρδογλου. Είναι φανερό ότι σκοπός της διοίκησης είναι να κρατήσει τον περσινό κορμό και με της κατάλληλες προσθήκες να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική στην κορυφαία κατηγορία. Σε αυτό το πλαίσιο αποκτήθηκαν η Σεβαστή Μπανίκα και η Λαμπρινή Μπανίκα από την Ένωση Βύρωνα.

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

A.O. Θήρας: Η ομάδα της Σαντορίνης έχει βάλει πλώρη για τετράδα. Με το ρόστερ που έχει δημιουργήσει έχει φτιάξει μία ομάδα ικανή να κάνει μια εξαιρετική πορεία. Κράτησε τις Νίκη Μουντάκη, Ιωσηφίνα και Μαριάννα Ψυλλάκη, ενώ απέκτησε τις Τένεβα, Οικονομίδου, Καββαθά, Αρτακιανού, Καρπουζά, Βαρουδάκη και Ξαγοραράκη. Από εκεί και πέρα θα αποκτηθεί σίγουρα μία ακόμα πασαδόρος η οποία μαζί με την Ξαγοραράκη θα είναι εκείνες που θα καλύψουν τη θέση.

Το ρόστερ της επόμενης περιόδου: Ξαγοραράκη (πασαδόρος), Τένεβα, Βαρουδάκη, Μουντάκη (ακραίες), Οικονομίδου, Καββαθά, Ι. Ψυλλάκη (κεντρικές), Καρπουζά, Μ. Ψυλλάκη (διαγώνιες)

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Ανατόλια: Αρκετές κινήσεις έχει κάνει μέχρι στιγμής. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των ανανεώσεων έχουν συμφωνήσει οι Νικολαΐδου, Τσοπούλου, Ρεϊζόγλου και Τσιουκάρη. Στο κομμάτι των μεταγραφών έχουν αποκτηθεί η Φλώρα Ιωαννίδου (λίμπερο), η Μαριαλένα Δραγουμάνου (ακραία) και η πρώην κεντρική του Ηρακλή, Ελένη Κωνσταντινίδου.

* Στις υπόλοιπες ομάδες υπάρχουν κινήσεις αλλά δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο. Όταν θα υπάρξει θα ανανεωθεί και το κείμενο.

** Παρουσιάζονται τα ρόστερ των ομάδων που έχουν κάνει τις περισσότερες κινήσεις και έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ