ΒΟΛΕΪ

Μεγάλες αντιδράσεις για τη συμμετοχή της Τίφανι

Μεγάλες αντιδράσεις για τη συμμετοχή της Τίφανι

Οι ομάδες βόλεϊ γυναικών της Α2 της Ιταλίας διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της Τίφανι στο πρωτάθλημα και η υπόθεση αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η είδηση ότι στο πρωτάθλημα της Α2 Ιταλίας αγωνίστηκε αθλήτρια που έχει κάνει αλλαγή φύλου μπορεί να πέρασε στα ψιλά σε αρκετές χώρες, ωστόσο μπορεί και να αλλάξει τον παγκόσμιο χάρτη του αθλητισμού όταν ολοκληρωθεί.

Η Palmi Volley, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών Ιταλίας, ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση της Τίφανι Περέιρα ντε Αμπρέου. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Το οξύμωρο στην υπόθεση της 32χρονης αθλήτριας είναι πως στην αρχή της σεζόν, καθώς και όλα τα προηγούμενα χρόνια, αγωνιζόταν σε πρωταθλήματα της Α' και Β' κατηγορίας Ανδρών, αφού γεννήθηκε ως... Ροντρίγκο. Η Τίφανι φορούσε τη φανέλα της JTV Dero Zele-Berlare που αγωνίζεται στη Β' Εθνική Ανδρών του Βελγίου! Όμως, μόλις έφτασε στα χέρια της η πρόταση απ' την Palmi Volley δεν το σκέφτηκε πολύ και αποφάσισε να μετακομίσει στην Ιταλία.

Όπως είναι λογικό, η ιταλική ομάδα κατέθεσε μία σειρά νομικών εγγράφων προκειμένου να είναι καλυμμένη, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία βόλεϊ να δίνει το "ΟΚ" ώστε η Τίφανι να αγωνιστεί κανονικά με τα χρώματα της Palmi.

Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της υπόθεσης το οποίο σας το είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά. Το δεύτερο σκέλος δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι το CAS, αλλά και την Ολυμπιακή Επιτροπή. Ήδη, αρκετές ομάδες από την Α2 της Ιταλίας έχουν προσφύγει τόσο στην Ομοσπονδία βόλεϊ της Ιταλίας, όσο και στα αθλητικά δικαστήρια προκειμένου να παρθεί μία απόφαση.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της Τίφανι στους αγώνες βόλεϊ γυναικών, όχι όμως σε αυτούς της Α2. Όπως τονίζουν λόγω σωματοδομής και δυνατοτήτων η 32χρονη δεν μπορεί να αγωνίζεται στην Α2 αφού δεν υπάρχουν αθλήτριες στα... κυβικά της.

Το όλο θέμα αναμένεται σύντομα να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αφού τόσο το καταστατικό της Ομοσπονδίας βόλεϊ της Ιταλίας όσο και η άδεια που φέρεται να έχει δώσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη συμμετοχή της Τίφανι στους αγώνες μπορεί να οδηγήσουν την υπόθεση στο CAS.

Από εκεί και πέρα το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή για τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου αναμένεται να απασχολήσει και την Ολυμπιακή Επιτροπή. Μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο συμμετοχής τους ή μη στους Αγώνες δεν είχε συζητηθεί όμως με αφορμή την υπόθεση της Τίφανι είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ