ΒΟΛΕΪ

Για το μεγάλο βήμα ή την ισοφάριση

Για το μεγάλο βήμα ή την ισοφάριση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέσα σε περίπου 48 ώρες οι τέσσερις μονομάχοι της ημιτελικής φάσης της Volleyleague συναντιούνται ξανά και μένει να δούμε εάν θα γίνει το 2-0 ή θα έχουμε την ισοφάριση στα δύο ζευγάρια.

Σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την πρώτη μονομαχία τους στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα βρεθούν και πάλι αντίπαλοι στο φιλέ στη δεύτερη μονομαχία στην ημιτελική φάση των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός θέλει να ισοφαρίσει και ο ΠΑΟΚ να κάνει το 2-0 ώστε να είναι μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς (2ος ημιτελικός, 8/4, 18.00).

O Oλυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό δε μπόρεσε να δείξει τις αρετές του κυρίως επιθετικά αλλά και από το σερβίς του. "Την Παρασκευή είναι άλλος αγώνας. Η σειρά των ημιτελικών έχει πολύ δρόμο. Μία στιγμή, μία φάση, μία λεπτομέρεια μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Περιμένω ένα καλύτερο παιχνίδι. Οι δύο ημέρες δεν είναι πολλές για ξεκούραση αλλά μπορούμε να οργανώσουμε την σκέψη μας για το πως θα αντιδράσουμε", είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη θέλει να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του για να παίξει μπάλα στο δικό του τερέν. Όπως φάνηκε και από τον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ, όταν ο ΠΑΟΚ κρατήσει την υποδοχή του και τη συνοχή του στην πίσω ζώνη ανεβάζει τα ποσοστά του στην επίθεση με τους εκρηκτικούς Χιμένες, Σεπέδα. Πάντως, ο Γιάννης Καλμαζίδης φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους: "Έχουμε ένα πλεονέκτημα στις νίκες. Θεωρητικά αυτό ανεβάζει πολύ το ενδιαφέρον και στα δύο ματς που θα γίνουν στην έδρα μας. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Θέλω να πάμε βήμα, βήμα γιατί και ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει και εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε το ρυθμό μας. Το θετικό είναι πως ο κόσμος βλέπει ωραίο βόλεϊ".

Xωρίς ανάσα θα παίξει και το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών εκεί όπου η Κηφισιά έχει προβάδισμα με 1-0 νίκες μετά το 3-2 σετ και μάλιστα χωρίς τον Κώστα Χριστοφιδέλη που ένιωσε ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο στα μέσα του 1ου σετ (2ος ημιτελικός, 8/4, 20.30, Novasports-4).

"Ελπίζω ο Χριστοφιδέλης να μην έχει κάτι σοβαρό. Οι παίκτες μου και η ομάδα συνολικά συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει για τον τρόπο που αντιδρά και που καλύπτει προβλήματα και τραυματισμούς ακόμα και την ώρα του αγώνα. Είναι το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Πολλές φορές αυτές οι εμφανίσεις είναι πιο μεγάλες και πιο δυνατές και από τις προκρίσεις. Ωστόσο, υπάρχει κούραση αλλά και θέληση για να πάμε στον τελικό για πρώτη φορά", δήλωσε ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης.

Ο Φοίνικας Σύρου για όγδοη συνεχόμενη φορά γνώρισε την ήττα από την Κηφισιά αλλά θα έχει μία ακόμα ευκαιρία για να σπάσει την έδρα του Ζηρινείου και να ισοφαρίσει σε 1-1 τις νίκες. Ο Ντούσκο Νίκολιτς περιμένει να δει την αντίδραση των παικτών του αλλά και την ενέργεια που θα βγάλουν στον αγώνα ειδικά στον νευραλγικό τομέα της επίθεσης. "Πρέπει να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας σε όλους τους τομείς και ειδικά στην επίθεση. Η σειρά έχει πολύ δρόμο. Ακόμα και να κερδίζαμε το ίδιο θα έλεγα. Η κούραση, η δύναμη και το πάθος μετράνε πολύ τέτοιες ώρες, αλλά η ομάδα μου έχει ενέργεια. Περιμένω να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν".

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Tετάρτη 6 Απριλίου - 1η σειρά

Κηφισιά – ΑΟ Φοίνικας Σύρου 3-2 (25-22, 20-25, 25-19, 23-25, 15-12)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-3 (19-25, 25-20, 24-26, 20-25)

Παρασκευή 8 Απριλίου - 2η σειρά

18.00: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Νοvasports-1)

20.30: Κηφισιά – ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Νοvasports-4)

Δευτέρα 11 Απριλίου - 3η σειρά

18.00: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιά (Νοvasports-1)

20.30: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Νοvasports-3)

Tετάρτη 13 Απριλίου - 4η σειρά

18.00: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Νοvasports)

20.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιά (Νοvasports)

Δευτέρα 18 Απριλίου - 5η σειρά (αν χρειαστεί)

18.00: Κηφισιά – ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Νοvasports)

20.30: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Νοvasports)

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ