ΒΟΛΕΪ

Επιστολή Μηνούδη στους Ευρωβουλευτές

Επιστολή Μηνούδη στους Ευρωβουλευτές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Βασίλης Μηνούδης, με επιστολή του στους Έλληνες Ευρωβουλευτές τους ζητά να στηρίξουν τη διακήρυξη για τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών.

O πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.) και μέλος του ΔΣ της EUAthletes (European Elite Athletes Association) Βασίλης Μηνούδης με επιστολή τους προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, τους ζήτησε να στηρίζουν τη διακήρυξη (declaration) για τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών, που προετοίμασε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ζαγοράκης και προκειμένου να υιοθετηθεί απαιτείται η υπογραφή της πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επιστολή του: "Αγαπητοί Έλληνες Ευρωβουλευτές,

Εκ μέρους των Ελλήνων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, σας καλούμε να στηρίξετε με την υπογραφή σας, τη διακήρυξη (declaration) που έχει προετοιμάσει ο Ευρωβουλευτής κος. Ζαγοράκης και αναφέρεται στα εργατικά δικαιώματα των “επαγγελματιών” αθλητών της Ευρώπης.

Ζητούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή ανάδειξης και επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αμειβόμενοι αθλητές, όλων των αθλημάτων, στο χώρο εργασίας τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων αμείβονται με ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς.

Δυστυχώς οι καταχρηστικές πρακτικές σε τομείς όπως, όροι συμβολαίων, καθυστερήσεις στις πληρωμές, ανεπαρκή ιατροφαρμακευτική κάλυψη, εμπόδια στην ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων, περιορισμένη πρόσβαση στη δικαιοσύνη κ.α., τείνουν να αποτελούν δεδομένο και όχι εξαίρεση.

Η προώθηση δράσεων για τον καθορισμό ελάχιστων προτύπων απασχόλησης (minimum employment standards) για τους αθλητές, αποτελεί μονόδρομο για την επίλυση των χρόνιων προβλήματων, που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στο χώρο εργασίας τους.

Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκρισή.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.) και μέλος του ΔΣ της EUAthletes (European Elite Athletes Association)

Βασίλης Μηνούδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ