ΒΟΛΕΪ

Επεισοδιακή ημερίδα βόλεϊ

Επεισοδιακή ημερίδα βόλεϊ
NEWSPORTS

Με ορισμένες στιγμές έντασης συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση του επαγγελματικού βόλεϊ, την προβολή και την κάλυψη των αγώνων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Με την συμμετοχή παραγόντων αθλητικών φορέων και ομάδων της Volleyleague ΟΠΑΠ, προπονητών, αθλητών, διαιτητών, διακεκριμένων δημοσιογράφων και επιτυχημένων στελεχών από το χώρο των media και του αθλητικού μάρκετινγκ διεξάγονται στο ξενοδοχείο Coral στη Λεωφόρο Ποσειδώνος οι εργασίες της 1ης Ημερίδας του Επαγγελματικού βόλεϊ που διοργανώνει η ΕΣΑΠ. Επίθεση στον Γιάννη Μώραλη από τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλία Μιχαλαριά.

Οι εργασίες της 1ης Ημερίδας ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, του προέδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, του Σπύρου Φίνου με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ.του ΣΕΠΠΕ και του Διευθυντή του ΠΑΣΑΠ Βασίλη Μηνούδη.

Στην πρώτη ενότητα της Ημερίδας με θέμα «Ο ρόλος της Volleyleague στο στρατηγικό σχεδιασμό του βόλεϊ και το μέλλον της αμοιβόμενης Πετοφαίρισης» συντονιστής ήταν ο νομικός Χρήστος Ηλιάδης και εισηγητές ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Γιάννης Αυθίνος.

Ο Παντελής Ταρνατόρος αναφέρθηκε στο ρόλο της ΕΣΑΠ και στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια οπότε και υπήρξε μεγάλη μείωση από τα έσοδα των χορηγιών, ενώ έκανε προτάσεις για τις δράσεις που θα πρέπει να ληφθούν ώστε το προϊόν της Volleyleague να γίνει καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό. Ο Γιάννης Μώραλης εξήγησε το μνημόνιο μεταξύ ομάδων και ποδοσφαιριστών για παλιές οφειλές αλλά και για ζητήματα προβολής και καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα. Ο Γιάννης Αυθίνος έθεσε σειρά ερωτημάτων και προβληματισμών που αφορούν στον επαγγελματικό αθλητισμό αλλά και για πρωτοβουλίες που θα πρέπει να λάβει η ΕΣΑΠ σε θέματα υποδομών, γηπεδικών εγκαταστάσεων, marketing, προβολής αλλά και ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τους χορηγούς.

Η δεύτερη θεματική ενότητα ήταν "Η κρίση στα ΜΜΕ και πως αυτή επηρεάζει την προβολή του αθλητισμού και του βόλεϊ ειδικότερα".

Συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Ασημακόπουλος, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κωνσταντινίδης Διευθυντής Sport24.gr, Δήμος Mπουλούκος αρχισυντάκτης Mega ΤV και gazzetta.gr και Παντελής Λώλης αρχισυντάκτης των αθλητικών καναλιών Novasports.

Επεισοδιακή ημερίδα βόλεϊ
NEWSPORTS

Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον αθλητικό Τύπο και στη συρρίκνωση που έχει υπάρξει σε όλα τα ρεπορτάζ συμπεριλαμβανομένου και του βόλεϊ. Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δυναμική της Λίγκας αλλά και στις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε να ακολουθήσει την τεχνολογία και να διευρύνει τον ορίζοντα της σε θέματα προβολής. Ο Δήμος Μπουλούκος αναφέρθηκε στη μεγάλη επισκεψιμότητα στα ντέρμπι του βόλεϊ Α1 γυναικών, πρότεινε να βγει το βόλεϊ από τα γήπεδα και να γίνουν αγώνες και παράλληλες εκδηλώσεις σε πλατείες. Ο Παντελής Λώλης επεσήμανε την ανάγκη για ανάδειξη νέων ινδαλμάτων στο άθλημα. Υπήρξε παρέμβαση του δημοσιογράφου αρχισυντάκτη του Antenna Νίκου Δελαγραμμάτικα ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενιαίας φιλοσοφίας μεταξύ ανδρικού και γυναικείου βόλεϊ.

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της πρώτης ενότητας της 1ης Ημερίδας για το Επαγγελματικο βόλεϊ όταν μετά την εισήγηση του προέδρου της Superleague Γιάννη Μώραλη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς έκανε ερώτηση – τοποθέτηση που αφορούσε κυρίως τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο.

«Συμφωνώ με την εισήγηση του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου διότι ήταν καθαρά βολεϊκή, αλλά διαφωνώ με τα όσα είπε ο κύριος Μώραλης. Βρίσκεται εδώ ο κύριος Μώραλης για να μας πει τι; Για να φέρει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου στο βόλεϊ; Για να κάνει το βόλεϊ όπως στο ποδόσφαιρο; Μιλάμε για τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Λίγκας που δεν καταδίκασε τα επεισόδια και που ποτέ δεν έχει μιλήσει για τα επεισόδια στη Ριζούπολη. Ο μόνος που τιμωρείται παντού και πάντα είναι ο Παναθηναϊκός», είπε ο Μιχαλαριάς και είπε στον Ταρνατόρο πως ήταν λάθος που κάλεσε τον Μώραλη γιατί «η Σούπερ Λιγκ διευθύνει το πιο βρώμικο πρωτάθλημα της Ελλάδας».

Ο Γιάννης Μώραλης απάντησε πως: «Ο κύριος Μιχαλαριάς ήρθε σαν πρόεδρος του Ερασιτέχνη στον Παναθηναϊκου να μιλήσει για ένα θέμα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού».

Ο Ηλίας Μιχαλαριάς είπε: «Αυτό ακριβώς είπα. Είπα πως δεν πρέπει να το βόλεϊ να ανακατευτεί με το ποδόσφαιρο. Όπως ξέρετε και ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού είμαι και μέλος της ΠΑΕ».

Ο Γιάννης Μώραλης είπε: «Είπα πως η κάθε ομάδα πρέπει να καταδικάζει τα επεισόδια. Είναι η άποψη σας ότι είναι το πιο βρώμικο πρωτάθλημα. Το 2010 δεν ήταν βρώμικο; Με κάλεσαν οι άνθρωποι του βόλεϊ για να κάνουμε μια πολιτισμένη συζήτηση. Αν θεωρείται ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προσφέρει κάτι στην κουβέντα, είναι δικαίωμά σας. Θωρώ ότι το κάθε άθλημα έχει να προσφέρει σε αυτή τη συζήτηση. Το αν ο Παναθηναϊκός τρώει περισσότερα πρόστιμα, ρωτήστε την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ. Δεν ήρθαμε όμως για αυτό και υποτιμάτε την εκδήλωση».

Ο νομικός και εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στην Λίγκα Γιάννης Κοτσίρης είπε: «Ήρθατε να εξάγετε το ποδόσφαιρο στο βόλεϊ; Έλεος!»

Ο Γιάννης Μώραλης: «Με προσκάλεσαν εδώ κύριε. Δεν ήρθα αυτοβούλως για να εξάγω το ποδόσφαιρο».

Και Γιάννης Κοτσίρης απάντησε: «Κι εγώ είδα φως και μπήκα».

Ο προεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος έκανε παρέμβαση για να εκτονώσει την ένταση: «Ευχαριστώ τον κύριο Μιχαλαριά που ήρθε. Αυτό που έχουμε πει και σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου είναι ότι αυτή η ημερίδα έχει σκοπό να ακούσουμε όλους τους φορείς και εκτός βόλεϊ. Φωνάξαμε και το μπάσκετ το οποίο δυστυχώς δεν ήρθε διότι ο πρόεδρος του βρίσκεται στο Μιλάνο για την Ευρωλίγκα. Η λογική δεν είναι μόνο να συζητήσουμε τα θέματα του βόλεϊ μόνο. Επειδή η Σούπερλιγκα, το ποδόσφαιρο, είναι πολύ πιο μπροστά σαν άθλημα από το βόλεϊ, καλέσαμε τον εκπρόσωπο της Σουπερλίγκας να μας πει την άποψη του για κάποια θέματα οργανωτικά. Όχι για το αν το πρωτάθλημα είναι καλό, κακό, διεφθαρμένο. Αυτά είναι θέματα του ποδοσφαίρου. Εμάς δεν μας απασχολούν αυτή την στιγμή. Εμείς κοιτάζουμε το βόλεϊ. Για τους ανθρώπους άλλων αθλημάτων θέλουμε να ακούσουμε την άποψη τους, για μας, για το βόλεϊ.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού απάντησε: «Κύριε πρόεδρε, είναι μία τοποθέτηση για το φετινό πρωτάθλημα που κύλησε ομαλά. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Έχω την άποψη ότι η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός, δεν έχω πρόβλημα να πω ότι το κέρδισε δίκαια στο βόλεϊ. Στο βόλεϊ έχει δημιουργηθεί ένα πολύ καλό κλίμα, υπάρχει συνεννόηση και μία καλή καθοδήγηση. Καθόμαστε και συζητάμε με τον Ολυμπιακό, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ. Δεν διαφωνούμε σε αυτό το πράγμα. Γι' αυτό θεωρώ ότι είναι αχρείαστη η ανάμειξη του ποδοσφαίρου γιατί μόνο κακό μπορεί να μας κάνει».

Την ώρα της έντασης ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης μαζί με τους στενούς του συνεργάτες είχε αποσυρθεί στο φουαγιέ του ξενοδοχείου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Ηλίας Μιχαλαριάς μαζί με τον Γιάννη Κοτσίρη αποχώρησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ