Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ξεχωριστές κι αχώριστες!

Ξεχωριστές κι αχώριστες!

Η Κατερίνα Γιώτα του Ηρακλή Κηφισιάς και η Εύα Χαντάβα του Ολυμπιακού μιλούν για την παράλληλη πορεία τους από τα Γρεβενά μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, για το Πρωτάθλημα αλλά και τον χαρακτήρα τους.

Ξεκίνησαν στα Γρεβενά να παίζουν βόλεϊ, βρέθηκαν να παίζουν αντίπαλες σε ομάδες της Θεσσαλονίκης και τώρα είναι και οι δύο στην Αθήνα.

Οι 20χρονες διεθνείς έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους, με την Κατερίνα να είναι μάλιστα και αρχηγός του Ηρακλή Κηφισιάς.

Συναντηθήκαμε σε καφετέρια της Κηφισιάς την ώρα που όλα ήταν ήσυχα. Δυστυχώς σε λίγο το μέρος θύμιζε καφενείο, με ένα τσούρμο ηλικιωμένους να συναγωνίζονται για το ποιος φημίζεται περισσότερο για τη βαρηκοΐα του. Αυτό δεν πτόησε τις νεαρές αθλήτριες κι εμένα -φυσικά- που μιλήσαμε για τις ομάδες, το Πρωτάθλημα και τον χαρακτήρα τους.

Πριν αρχίσουμε με τις ερωτήσεις θέλω να υπογραμμίσω 4 γεγονότα που δεν πρέπει να περάσουν στα ψιλά γράμματα: α) Η Κατερίνα Γιώτα είναι τραυματίας εδώ και μερικούς μήνες και χάνει την υπόλοιπη σεζόν, β) Η Κηφισιά δεν έχει παρκάρισμα εκτός εάν παρκάρεις σε χώρο που χρειάζεται κάρτα και γ) Η Εύα έφαγε κλήση από τη Δημοτική Αστυνομία της Κηφισιάς γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Τέλος δ) Το είχα προβλέψει:

…και το αποτέλεσμα!

Ξεχωριστές κι αχώριστες!

1. Θέλω να μου πείτε λίγα λόγια για την καριέρα σας ως τώρα, το ξεκίνημά σας και τις ομάδες που έχετε παίξει...

Εύα: " Ξεκινάω εγώ. Ξεκίνησα από τα Γρεβενά, στα 15 μου ήρθε πρόταση από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αποφάσισα να φύγω, πήγα έπαιξα 4 χρόνια εκεί και μετά ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, ενώ είναι η δεύτερη χρονιά μου εκεί. Και παράλληλα και στην Εθνική Ομάδα".

Κατερίνα: " Ξεκινήσαμε μαζί με την Εύα από τα Γρεβενά, εκείνη έφυγε κι εγώ έφυγα μετά από δύο χρόνια περίπου. Πήγα στον Άρη Θεσσαλονίκης, έμεινα εκεί δύο χρόνια με τον κύριο Οικονομίδη προπονητή και ήρθε η πρόταση από τον Ηρακλή Κηφισιάς και τη δέχτηκα. Είναι η τρίτη χρονιά μου εκεί".

2. Ξεκινήσατε μαζί στα Γρεβενά να παίζετε βόλεϊ. Θέλω να μου πείτε γι’αυτά τα χρόνια που ήσασταν μαζί...

Εύα: " Να σου πω; Όταν εγώ έπαιζα βόλεϊ στα Γρεβενά, η Κατερίνα δεν έπαιζε τότε βόλεϊ και ασχολιόταν με την κολύμβηση. Τότε μας έβαλαν εμάς τα κορίτσια και την πιέζαμε -επειδή ήταν ψηλή- να ξεκινήσει το βόλεϊ".

Κατερίνα: " Ε, και είπα να πάω μια φορά για μια προπόνηση...".

Εύα: " Περίμενε! Δεν ήθελες! Δηλαδή για να την πείσουμε να έρθει να κάνει μια προπόνηση... Κάθε μέρα, δεν μπορείς να φανταστείς! Δεν ερχόταν με τίποτα!".

Κατερίνα: " Ναι αλλά μετά πήγα και ξεχάστηκα εκεί...".

Εύα: " Ναι, μετά ήρθε για μια προπόνηση, της άρεσε, ερχόταν σιγά σιγά... Στην αρχή δεν κάναμε πολλή παρέα. Μετά όταν αρχίσαμε να κάνουμε παρέα εγώ έτυχε να φύγω Θεσσαλονίκη, μετά ήρθε και η Κατερίνα ένα χρόνο μετά".

Κατερίνα: " Ήμασταν και στο σχολείο μετά Θεσσαλονίκη...".

Εύα: " Βγαίναμε μαζί στη Θεσσαλονίκη, μετά έφυγε η Κατερίνα στην Αθήνα, την ακολούθησα εγώ μετά από ένα χρόνο και τώρα είμαστε εδώ, μαζί. Από τότε είμαστε αχώριστες!".

3. Έχετε ζήσει και οι δύο στη Θεσσαλονίκη, έχετε παίξει βόλεϊ, θέλω να μου πείτε διαφορές μεταξύ των πόλεων, για τη ζωή και τον τρόπο ζωής...

Εύα: " Εντάξει, η Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αθήνα πιστεύω... Η Αθήνα έχει περισσότερες λύσεις για να βγεις έξω για καφέ, για ποτό αλλά η Θεσσαλονίκη είναι για πιο χαλαρές, πιο ήρεμες καταστάσεις, για μένα είναι πιο ρομαντική πόλη. Μου αρέσει και η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα".

Κατερίνα: " Εντάξει, είναι πιο όμορφη η Θεσσαλονίκη, είναι πιο μικρή βέβαια, με λιγότερες επιλογές αλλά είναι πολύ πιο ωραία, πιο ήρεμη πόλη με πιο χαλαρούς ρυθμούς".

4. Θα θέλατε να παίξετε κάποια στιγμή στο εξωτερικό; Έχετε τέτοια πλάνα άμεσα, έμμεσα;

Εύα: " Εμένα στα σχέδιά μου είναι να πάω και στο εξωτερικό να παίξω βόλεϊ. Ό,τι προκύψει".

Κατερίνα: " Η πρώτη προτεραιότητα είναι η σχολή μου τώρα και όταν τελειώσω με το καλό θα δούμε, αν υπάρχει κάποια πρόταση ενδιαφέρουσα ναι. Γιατί όχι;".

5. Εθνική Ομάδα. Θέλω να μου πείτε για την Εθνική. Αν δηλαδή στο μέλλον μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο...

Κατερίνα: " Νομίζω ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά, δουλειά σε βάθος. Δε νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε εκπληκτικά αποτελέσματα στα επόμενα χρόνια. Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσει δουλειά από τις υποδομές κι από εκεί και πέρα θα φανεί".

Εύα: " Φέτος είδαμε ότι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια, έχει ανανεωθεί κατά πολύ το υλικό αλλά χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά και πάρα πολλά παιχνίδια ακόμα στα πόδια μας για να μπορέσουμε να φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει".

Κατερίνα: " Ναι, και μεγαλύτερη στήριξη και πίστη".

Στο σημείο αυτό η Εύα "πήρε το μικρόφωνο" και έκανε δύο ερωτήσεις στην κεντρική της ομάδας της Κηφισιάς...

6. Εύα: Κατερίνα Γιώτα, ο Ηρακλής Κηφισιάς είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος για φέτος (σσ: μπήκε στην πρώτη εξάδα). Θέλω να μου πεις λίγα λόγια για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα σας και τους στόχους που έχετε βάλει...

Κατερίνα: " Είμαστε μια νεανική ομάδα χωρίς ξένες παίκτριες, με έναν προπονητή βέβαια υψηλού επιπέδου. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια φέτος κι από τους διοικούντες της ομάδας και από τον πρόεδρο φυσικά. Δουλεύουμε πολύ δυνατά. Στόχος της ομάδας φέτος για αρχή ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα ήρθε ένα ευχάριστο αποτέλεσμα, που ήρθε με σκληρή δουλειά και προπόνηση. Τώρα σε αυτά τα παιχνίδια που έχουν έρθει το σημαντικό είναι να παίξουμε καλά και να πάρουμε όσες εμπειρίες γίνεται".

7. Εύα: Στα 20 σου, είσαι η μεγαλύτερη και η αρχηγός στην ομάδα. Είναι κάτι σπάνιο για το Πρωτάθλημα. Πώς νιώθεις με αυτό και ποιος είναι ο ρόλος σου στην ομάδα;

Κατερίνα: " Ο ρόλος μου είναι πολύ τυπικός. Απλά προσπαθώ να εμψυχώνω όσο μπορώ τις συμπαίκτριές μου αλλά αυτό το κάνει η κάθε μία. Δε νομίζω ότι έχω κάποιο άλλο ρόλο απλά προσπαθώ να είμαστε ομάδα!".

8. Σας ενδιαφέρουν κι άλλα αθλήματα εκτός του βόλεϊ; Πηγαίνετε στο γήπεδο;

Εύα: " Εγώ προσωπικά πολύ δύσκολα να πάω να δω άλλο άθλημα, εκτός κι αν είμαι παρέα με την Κατερίνα και αποφασίσουμε να πάμε".

Κατερίνα: " Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε το χρόνο καθώς σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα διεξάγονται Σάββατο ή Κυριακή, οπότε δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτή να παρακολουθήσουμε άλλα αθλήματα αλλά προσωπικά βλέπω μπάσκετ... Μπάσκετ, τένις, αυτά!".

9. Χρησιμοποιείτε το ίντερνετ για την ενημέρωσή σας, για αθλητικά, για το Πρωτάθλημά σας κτλ;

Εύα: " Εγώ από εκεί ενημερώνομαι βασικά πιο πολύ...".

Έχετε κάποιο site που προτιμάτε;

Κατερίνα: " Σίγουρα όχι το Sport24, το αντιπαθούμε πάρα πολύ, δεν ξέρω καν ποια είναι η σελίδα για να μπω!!!".

Εύα: " Εντάξει, κάνει πλάκα εννοείται! Κι εγώ διαβάζω όποια site γράφουν για βόλεϊ αλλά προτιμώ το Sport24 που είναι και χορηγός του Πρωταθλήματος".

10. Θέλω να μου πείτε κάποια πράγματα για το All Star Day. Αν είναι αυτός ένας καλός τρόπος προώθησης του αθλήματος και αν πιστεύετε ότι δίνει μια άλλη λάμψη στο άθλημα...

Εύα: " Σίγουρα είναι ένας τρόπος να προωθηθεί το άθλημα, να κινήσει περισσότερα άτομα προς το βόλεϊ και τον αθλητισμό γενικότερα".

Κατερίνα: " Είναι μια καλή προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο με τη συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά σίγουρα αυτό δεν αρκεί για να προωθηθεί το βόλεϊ ως άθλημα. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να γίνουν κι άλλα πράγματα, ίσως και μεγαλύτερη διαφήμιση στο συγκεκριμένο θεσμό! Βέβαια αν πας, είναι ωραίος ο θεσμός, περνάς πολύ όμορφα, διασκεδάζεις, βλέπεις παιχνίδια...".

Εύα: " Βασικά τα χρόνια που γίνεται το All Star Game έχει δείξει ότι έχει πολύ μεγάλη επιτυχία και καλό θα είναι να συνεχιστεί με περισσότερη επιτυχία!".

11. Θεωρείτε ότι το άθλημα και μέσω του ίντερνετ έχει αρχίσει να ανεβαίνει στη συνείδηση του κόσμου σε σχέση με πριν λίγα χρόνια;

Εύα: " Εγώ πιστεύω ότι σε σχέση με άλλες χρονιές έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη διαφήμιση μέσω του ίντερνετ για το άθλημα".

Κατερίνα: " Ναι έχει γίνει μια προσπάθεια, αλλά θα μπορούσε και λίγο περισσότερο".

12. Πείτε μου λίγα λόγια για τον εαυτό σας, τη ζωή σας, το χαρακτήρα σας, τις συνήθειές σας, τα συν σας και τα πλην σας...

Εύα: " Θα πω εγώ για την Κατερίνα! Η Κατερίνα είναι από τα καλύτερα άτομα που έχω γνωρίσει. Βασικά έχει ένα πολύ δύσκολο χαρακτήρα, για να τη προσεγγίσεις χρειάζεται πολύ κόπο αλλά άμα τη γνωρίσεις πιστεύω είναι από τα πιο ειλικρινή και καλύτερα άτομα που υπάρχουν.

Ένα καλό ή κακό στην Κατερίνα είναι ότι λέει πάντα την αλήθεια στη μάπα όμως, έτσι κανονικότατα, δηλαδή και το χειρότερο πράγμα θα σου το πει στη μάπα! Μερικές φορές με νευριάζει, μαλώνουμε γι' αυτό αλλά μετά τα βρίσκουμε γιατί ξέρω ότι το κάνει για το καλό μου. Και εγώ το ίδιο κάνω αλλά όχι στο βαθμό που το κάνει αυτή... Τα λέει όλα στη μάπα! Είναι από τις καλύτερές μου φίλες και δεν την αλλάζω με καμία!".

Κατερίνα: " Τώρα πρέπει να πω για σένα δηλαδή, ε; Τι να πω για την Εύα; Το καλύτερο κορίτσι. Είναι ένας πολύ όμορφος άνθρωπος, είναι πολύ γλυκιά, πάντα ευγενική, θα σε βοηθήσει ακόμα και αν δεν σε συμπαθεί πολύ, αν χρειαστείς τη βοήθειά της πιστεύω ότι θα είναι εκεί, πάντα! Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν κρατάει κακίες γι' ανθρώπους... Τώρα όποιος θέλει να μάθει περισσότερα μπορεί να τη ρωτήσει!".

Η Εύα έχει ξαναδώσει συνέντευξη για το Sport24 και εξελίσσεται σε "αγαπημένο παιδί" του site. Την προηγούμενη συνέντευξη μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ .

Δηλώσεις των κοριτσιών μετά από παιχνίδια:

Οι φωτογραφίες των πανύψηλων αθλητριών (Κατερίνα 1.84, Εύα 1.88) είναι από το αρχείο του Intime και της Μαίρης Σαμιώτου.

Ξεχωριστές κι αχώριστες!
COPYRIGHT:MARY SAMIOTOU

Ξεχωριστές κι αχώριστες!
INTIME SPORTS

Ξεχωριστές κι αχώριστες!

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ