ΤΕΝΙΣ

Υπερήφανη ως Ελληνίδα!

Υπερήφανη ως Ελληνίδα!

Η Λένα Δανιηλίδου απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για την πορεία της. Ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο Αυστραλιανό Όπεν μετά την ήττα της από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Βικτόρια Αζαρένκα.

Όπως είπε και ο Νοτιοαφρικανός τηλεσχολιαστής του Eurosport Φρου Μακμίλαν " με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τη δυσκολία των Ελλήνων φιλάθλων να ακολουθήσουν τις προσπάθειες της και της ίδιας της παίκτριας να ταξιδεύει στα τουρνουά, είναι σημαντικό για τη Λένα Δανιηλίδου να συμμετέχει στο Αυστραλιανό Όπεν. Μπράβο της!".

Που να ήξερε ο παλιός πρωταθλητής και μέλος του Hall of Fame πως η 30χρονη από τη Θεσσαλονίκη είναι μόνη της σχεδόν σε ολόκληρη την καριέρα της!

Σε ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, τη "Rod Laver Arena" στη Μελβούρνη η Δανιηλίδου αντιμετώπισε την κορυφαία τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη και κάτοχο του τίτλου, Βικτόρια Αζαρένκα με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Υπερήφανη ως Ελληνίδα!

Η ήττα για την Ελληνίδα στον 2ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν με 6-1, 6-0 ήταν αναμενόμενη. Μετά το τέλος του αγώνα εισέπραξε το "ευχαριστώ" των ομογενών στην κερκίδα, ένα ζεστό χειροκρότημα.

Αρκετά αγχωμένη η Δανιηλίδου έκανε τρία διπλά λάθη στα πρώτα τέσσερα γκέιμ του αγώνα και δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο κλίμα του αγώνα. Με το σκορ στο 5-0, κατάφερε να πάρει το πρώτο της γκέιμ και φυσικά δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της, αφού τα... διπλά κουλούρια βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη στο ταμπλό των γυναικών. Τελικά έχασε το πρώτο σετ με 6-1 σε 24 λεπτά.

Δίχως να βρει ρυθμό στο δεύτερο σερβίς ούτε και στο δεύτερο σετ, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, Συμμετείχε περισσότερο στους πόντους και έδειξε τη διάθεση να δυσκολέψει τη Λευκορωσίδα μόνιμη κάτοικο του Μόντε Κάρλο, την οποία είχε νικήσει πριν από τέσσερα χρόνια. Δεν τα κατάφερε.

Οι θεατές ενθουσιάστηκαν με το ράλι των 23 χτυπημάτων στο τέταρτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Αυτό ήταν το highlight του αγώνα που έληξε με την Αζαρένκα να παίρνει το δεύτερο σετ με 6-0.

Υπερήφανη ως Ελληνίδα!

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ο υπερβολικός ζήλος του Νο1 του ταμπλό, φωνάζοντας "come on" μετά από κάθε θετική προσπάθεια, προκαλώντας και ελαφρές αποδοκιμασίες από το κοινό. Ο σεβασμός στον αντίπαλο είναι ένα από τα βασικά μαθήματα που πρέπει να δίνουν πάντα οι κορυφαίοι αθλητές και η Αζαρένκα μάλλον χρειάζεται δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Αντίπαλος της Αζαρένκα στις "32" του τουρνουά θα είναι η νικήτρια της συνάντησης μεταξύ της Λουκσίκα Κούμκχουμ από την Ταϊλάνδη και της Αμερικανίδας Τζέιμι Χάμπτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ