ΤΕΝΙΣ

Χάνει ο πολύτεκνος Φέντερερ

Χάνει ο πολύτεκνος Φέντερερ

Ήττα-έκπληξη από τον Γάλλο Ζερεμί Σαρντί γνώρισε ο Ρότζερ Φέντερερ στον 2ο γύρο του Masters της Ρώμης. Απροετοίμαστος ο Ελβετός μετά την αποχή από την αγωνιστική δράση.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είχε πει πως ακόμα και ένας αγώνας στη Ρώμη θα τον βοηθούσε να βρει ρυθμό. Τελικά ο Ελβετός αρκέστηκε σε ένα παιχνίδι στο χωμάτινο Masters, αφού έπεσε θύμα έκπληξης στον 2ο γύρο.

Απροετοίμαστος μετά την αποχή από την αγωνιστική δράση περίπου για ένα μήνα και τη γέννηση των δίδυμων αγοριών, ο 32χρονος Νο4 στον κόσμο ηττήθηκε με 1-6, 6-3, 7-6 (8-6) από τον Γάλλο Ζερεμί Σαρντί.

Ο Γάλλος πρώην Νο25 στην παγκόσμια κατάταξη έχασε την αυτοσυγκέντρωση του μπροστά στην απρόσμενη... πιθανή επιτυχία. Προηγήθηκε με 4-2 στο τρίτο σετ, όμως ο Φέντερερ ισοφάρισε και ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Πάλι ο Σαρντί προηγήθηκε με 4-2, έχασε το προβάδισμα και αντιμετώπισε match point στο τάι μπρέικ. Έσωσε το σετ παίρνοντας τον πόντο με διαγώνιο φόρχαντ και στη συνέχεια έκλεισε το ματς, εξασφαλίζοντας τη νίκη στην καριέρα του.

Ο Σαρντί βελτίωσε το φετινό ρεκόρ του σε 16-11. Θα αναμετρηθεί στον 3ο γύρο με τον Κροάτη Ιβάν Ντόντιγκ που νίκησε με 6-1, 6-2 τον Τσέχο Λούκας Ρόσολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ