ΤΕΝΙΣ

Βέρα στο... κορδόνι ο Μάρεϊ

Βέρα στο... κορδόνι ο Μάρεϊ

Τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του στο χώμα κατέκτησε ο Άντι Μάρεϊ στο Μόναχο. Ο φρεσκοπαντρεμένος Σκωτσέζος τίμησε τους οικοδεσπότες, φορώντας το παραδοσιακό lederhosen στην απονομή (video).

Ο Άντι Μάρεϊ είναι καλός τενίστας στο χώμα, αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι τα 27 του χρόνια, δέκα χρόνια αφότου έγινε επαγγελματίας, για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο.

Ο κάτοχος δύο Grand Slam τίτλων κατέκτησε το τουρνουά "BMW Open" στο Μόναχο. Στον τελικό νίκησε 7-6 (7-4), 5-7, 7-6 (7-4) τον δύο φορές νικητή της συγκεκριμένης διοργάνωσης, Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ.

Ο τελικός ξεκίνησε κανονικά την Κυριακή (3/5), αλλά διεκόπη στο πέμπτο γκέιμ εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών. Είναι ο πρώτος τίτλος για τον Μάρεϊ μετά το γάμο του με την Κιμ Σίαρς.

Καθώς δεν μπορεί να φορέσει τη βέρα την ώρα που αγωνίζεται, ούτε να την περάσει σε αλυσίδα στο λαιμό του, ο Μάρεϊ την έδεσε στο κορδόνι του αριστερού παπουτσιού. Την ιδέα μάλλον τη δανείστηκε από τον φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός το 2009, Σουηδό Ρόμπιν Σόντερλινγκ και τον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον πουν ακολουθούν την ίδια τακτική.

Βέρα στο... κορδόνι ο Μάρεϊ

Στην απονομή ο Σκωτσέζος τίμησε τους διοργανωτές, φορώντας την παραδοσιακή γερμανική φορεσιά lederhosen, τουλάχιστον τη δερμάτινη βερμούδα. Καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές και τον προπονητή του, Γιόνας Μπγιόρκμαν.Προσέλαβε τον Σουηδό για να τον βοηθήσει στα χωμάτινα τουρνουά, πριν καν ανακοινωθεί πως η προπονήτρια του, η Αμελί Μορεσμό είναι έγκυος.

Τόσο ο Μάρεϊ, όσο και ο Κολσράιμπερ ταξιδεύουν ήδη για τη Μαδρίτη, προκειμένου να αγωνιστούν στο Mutua Madrid Open, το δεύτερο μεγάλο τουρνουά στο χώμα. Πάντως ο Μάρεϊ τίμησε τους Γερμανούς διοργανωτές.

Οι καλύτερες στιγμές του τελικού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ