ΤΕΝΙΣ

Το γκραν φινάλε ανήκει στην Κβίτοβα

Το γκραν φινάλε ανήκει στην Κβίτοβα

Η τρομερή αριστερόχειρας Πέτρα Κβίτοβα πήρε τη νίκη στους τελικούς της WTA, επικρατώντας της Βικτόρια Αζαρένκα.

Μετά τον απρόσμενο θρίαμβο της στο Γουίμπλεντον η Πέτρα Κβίτοβα έλεγε ότι η ζωή της δεν επρόκειτο να αλλάξει. Αν δεν άλλαξε τον περασμένο Ιούλιο, μάλλον αυτό θα γίνει τώρα το χειμώνα μετά το θρίαμβο της στους τελικούς της WTA Tour στην Κωνσταντινούπολη.

Η 21χρονη Τσέχα νίκησε στον τελικό 7-5, 4-6, 6-3 τη Βικτόρια Αζαρένκα σε έναν σπουδαίο αγώνα ανάμεσα στις δύο καλύτερες, αυτή την περίοδο, παίκτριες στον κόσμο μπροστά σε 13.000 εκστασιασμένους θεατές.

Η Κβίτοβα εκτός από τον μεγαλύτερο τίτλο εκτός Grand Slam τουρνουά, εξασφάλισε και τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη (σ.σ. πίσω από την Κάρολαϊν Βοζνιάκι).

Τόσα χρόνια περίμενε το γυναικείο τένις μια σπουδαία αριστερόχειρα και μάλλον έχουμε να κάνουμε με το αντίπαλο δέος της Σερένα Γουίλιαμς.

" Ηταν απίστευτο τένις. Το θέλαμε και οι δύο. Κάθε γκέιμ και κάθε σετ ήταν θρίλερ. Ίσως έπαιξα καλύτερα στους σημαντικούς πόντους του αγώνα. Παίξαμε και οι δύο εκπληκτικά. Ήταν ένας τελικός, γιατί όχι!", σχολίασε η Πέτρα, η πρώτη... πρωτάρα νικήτρια του τουρνουά μετά τη Σερένα Γουίλιαμς (το 2001) και τη Μαρία Σαραπόβα (το 2004).

Η φετινή χρονιά δεν ήταν κακή ούτε για την Αζαρένκα. Η Λευκορωσίδα που μεγάλωσε στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα τελείωσε τη χρονιά στο Νο3. Νίκησε στο Μαϊάμι και έχασε και στα τέσσερα Grand Slams από τη μετέπειτα νικήτρια.

Η Νοτιοαφρικανή, πολιτογραφημένη Αμερικανίδα, Λέιζελ Χούμπερ εξασφάλισε την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού. Με παρτενέρ τη σπουδαία Λίσα Ρέιμοντ επικράτησαν 6-4, 6-4 της Τσέχας Κβέτα Πέσκε και της Σλοβένας Καταρίνα Σρεμπότνικ.

Η σεζόν θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα στο Μπαλί με το τουρνουά των οκτώ καλύτερων παικτριών που βρίσκονται από το Νο9 και μετά στην παγκόσμια κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ