ΤΕΝΙΣ

Τίτλος μετά το ντόπινγκ

Τίτλος μετά το ντόπινγκ

Ο Βίκτορ Τροΐτσκι κατέκτησε το τουρνουά του Σίδνεϊ και ενώ είχε προηγηθεί 12μηνη αποχή από την ATP εξαιτίας του ντόπινγκ.

Κανένας δεν θα δώσει πίσω στον Βίκτορ Τροΐτσκι τους δώδεκα μήνες που έχασε. Ο Σέρβος τενίστας τιμωρήθηκε το 2013 με αποκλεισμό 12 μηνών από την ενεργό δράση γιατί δεν πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ στο Μόντε Κάρλο.

Η ελεγκτής αποδείχθηκε πως δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, στο πλευρό του 28χρονου βρέθηκαν αρκετοί τενίστες με επικεφαλής τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά οι κανονισμοί παραμένουν κανονισμοί και πρέπει να εφαρμόζονται.

Ο Τροΐτσκι, πρώην Νο12 στον κόσμο, επέστρεψε στην ενεργό δράση τον Ιούλιο του 2014. Βρισκόταν πλέον στο Νο847 και τους επομενους μήνες κατάφερε να βρεθεί στο Νο92.

Στο τουρνουά του Σίδνεϊ ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τον τελικό. Νίκησε τον Μιχαήλ Κουκούσκιν από το Καζαχστάν με 6-2, 6-3, έναν τενίστα που ξεκίνησε επίσης από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι το κυρίως ταμπλό.

"Ήταν η χειρότερη περίοδος στη ζωή μου", παραδέχθηκε ο Τροΐτσκι μετά την επικράτηση του στο Σίδνεϊ. Η νίκη του θα τον φέρει κοντά στο Top50.

Αντίπαλος του στον 1ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν είναι ο Τσέχος Γίρι Βέσελι που κατέκτησε το "Heineken Open" στο Όκλαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ