ΤΕΝΙΣ

Τα Social media σε στέλνουν στη σύνταξη

Τα Social media σε στέλνουν στη σύνταξη

Η Καναδή τενίστρια Ρεμπέκα Μαρίνο εγκατέλειψε την ενεργό δράση. Η 22χρονη δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση που δέχεται στο Twitter, στο Facebook και στα φόρουμ των ομάδων.

Για κάθε Σερένα Γουίλιαμς που επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου στα 31 της χρόνια, υπάρχει και μια Ρεμπέκα Μαρίνο. Δηλαδή μια παίκτρια με καλές προοπτικές, η οποία δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από τις κακές στιγμές και τελικά εγκαταλείπει.

Η 22χρονη τενίστρια από το Βανκούβερ, πρώην Νο38 στον κόσμο, ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την ενεργό δράση.

Η Μαρίνο υποφέρει από κατάθλιψη και φυσικά δεν τη βοηθούν απειλές που δέχεται στα social media. Η ιταλικής καταγωγής δεξιόχειρας αποχώρησε από τα γήπεδα για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2012. Επέστρεψε επτά μήνες αργότερα, έχασε δηλαδή τρία Grand Slams και το ολυμπιακό τουρνουά.

Λίγα 24ωρα πριν από την ανακοίνωση της είχε αποκαλύψει πως την έχουν επηρεάσει πολύ το τι γράφεται στο Twitter και στο Facebook. Διέγραψε και τους δύο λογαριασμούς της.

" Τα social media διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτά". Ωστόσο η ίδια δεν κατάφερε να τα διαχειριστεί και αποκάλυψε πως δεχόταν tweets όπου "μου εύχονταν να πεθάνω", "να καώ στην κόλαση" και μου ζητούσαν το λόγο γιατί είχαν χάσει χρήματα, στοιχηματίζοντας στους αγώνες μου.

Συνήθως οι αθλητές και εν προκειμένω όσοι ασχολούνται με το τένις, αποχωρούν από την ενεργό δράση γιατί δεν έχουν κίνητρο (Νικόλ Βαϊντισόβα), είναι τραυματίες (Γιοακίμ Γιοχάνσον) ή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου (Άντι Ρόντικ). Αποχώρηση (και) εξαιτίας των social media, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται.

Το φινάλε μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας ανήκει στην ίδια και δεν έχει σχέση με τα φόρουμ, το facebook και το Twitter:

"Μη φοβάσαι το στίγμα, να μιλήσεις για το πρόβλημα σου. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεσαι. Αν δέχεσαι επίθεση, επίθεση στο ίντερνετ ή σε παρενοχλεί κάποιος, είναι καλύτερο να είσαι ευθύς και να μιλήσεις σε κάποιον. Να μην το κρατήσεις μέσα σου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ