ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ο Ναδάλ

Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ο Ναδάλ

Ο Ράφαελ Ναδάλ μετά από μία μεγάλη μάχη επικράτησε με 6-3, 5-7, 7-6 (5), (4) 6-7, 6-4 επί του Ντίμιτροφ και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν τον Φέντερερ για πρώτη φορά μετά το 2009!

Ο τελικός που όλοι οι φίλοι του τένις ήθελαν να ξαναδούν έγινε πραγματικότητα. Μετά τον Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφαελ Ναδάλ έκλεισε "θέση" στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και θα δούμε μία ακόμα μεγάλη μονομαχία ανάμεσα στους δυο τους.

Μετά από μία μεγάλη μονομαχία επιβλήθηκε με 6-3, 5-7, 7-6 (5), (4) 6-7, 6-4 επί του Ντίμιτροφ.

Ό,τι και να γραφτεί για αυτόν τον ημιτελικό θα είναι λίγο αφού Ναδάλ και Ντίμιτροφ πρόσφεραν μεγάλες στιγμές στους φίλους του τένις. Οι δυο τους πάλεψαν για σχεδόν πέντε ώρες και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να φτάσουν στη μεγάλη πρόκριση στον τελικό που τόσο ήθελαν. Ο Βούλγαρος έβγαλε περισσότερους winners στο ματς (79-45), αλλά ουσιαστικά τους ακύρωσε με τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε (70-43).

Παράλληλα, ο Ντίμιτροφ συνέχισε την "κατάρα" του αφού μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει σε κανέναν αγώνα σε Grand Slam ο οποίος κράτησε περισσότερο από 3,5 ώρες! Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Βούλγαρος, μετά και από την ήττα του από τον Ναδάλ, έφτασε το αρνητικό του σερί στο 7-0.

Επιστρέφουμε όμως στον μεγάλο νικητή που δεν είναι άλλος από τον Ράφαελ Ναδάλ. Ο 31χρονος Ισπανός επιστρέφει σε τελικό Grand Slam για πρώτη φορά μετά το Ρολάν Γκαρός το 2014 το οποίο είναι και ο τελευταίος μεγάλος του τίτλος.

Για να ξαναβρούμε μονομαχία του με τον Ρότζερ Φέντερερ σε τελικό θα πρέπει να γυρίσουμε στο 2011 όπου οι δυο τους είχαν βρεθεί στον τελικό του Ρολάν Γκαρός με τον Ισπανό να επικρατεί. Επί Αυστραλιανού εδάφους η τελευταία τους μάχη ήταν το 2009 με τον Ναδάλ να παίρνει τη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ