ΤΕΝΙΣ

Στον 7ο ουρανό ο Φέντερερ

Στον 7ο ουρανό ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε για 20η φορά σε 37 αγώνες του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του τουρνουά "Dubai Duty Free Tennis Championships. Τίτλος για τη Λούσι Σαφάροβα στη Ντόχα (videos).

Η Βασιλεία είναι η γενέτειρα του, αλλά το Ντουμπάι είναι το σπίτι του. Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε για έβδομη φορά τον τίτλο στο τουρνουά "Dubai Duty Tennis Championships", επικρατώντας με 6-3, 7-5 του Νόβακ Τζόκοβιτς σε έναν τελικό ανάμεσα στους δύο κορυφαίους τενίστες στην παγκόσμια κατάταξη.

Είναι ο δεύτερος τίτλος για τον Φέντερερ φέτος μετά το Μπρισμπέιν και η 20η νίκη σε 37 αναμετρήσεις με αντίπαλο τον κάτοχο του Αυστραλιανού Όπεν.

"Νομίζω πως το πρώτο σετ μου ανήκει, ενώ στο δεύτερο σετ ήταν καλύτερς εκείνος. Δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες. Είχα μεγάλο πρόβλημα στο να πάρω πόντους από το σερβίς του. Ήταν μεγάλο γκέιμ στο 5-5, 40-0 για εκείνον. Ξαναμπήκα στο γκέιμ και έσπασα το σερβίς του. Αυτό ήταν σημαντικό, αλλά το κλειδί της νίκης ήταν πως έσωσα πολλές ευκαιρίες για break που είχε", δήλωσε ο 33χρονος Ελβετός.

Ο Τζόκοβιτς αρκέστηκε να πει " αν δεν εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που έχεις, τότε ο Ρότζερ αντεπιτίθεται". Ήταν η πρώτη νίκη του Φέντερερ επί του Τζόκοβιτς σε τελικό μετά το Masters στο Σινσινάτι το 2012.

Απολαύστε στιγμιότυπα:

Εν τω μεταξύ στη Ντόχα η Τσέχα Λούσι Σαφάροβα κατέκτησε το σημαντικότερο τίτλο στην καριέρα της. Η ημιφιναλίστ του Γουίμπλεντον κατέκτησε το "Qatar Total Open" με νίκη 6-4, 6-3 κόντρα στην πρώην Νο1 στον κόσμο, Βικτόρια Αζαρένκα.

Ήταν η πρώτη νίκη της Τσέχας με με αντίπαλο την Αζαρένκα μετά από έξι σερί ήττες. Θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Αζαρένκα ήταν αήττητη σε 14 αγώνες στη Ντόχα. Έχασε το περσινό τουρνουά εξαιτίας τραυματισμού και προσπαθεί σιγά σιγά να επιστρέψει. Ήταν το πρώτο της τουρνουά υπό τις οδηγίες του νέου της προπονητή, Βιμ Φισέτ.

Η νίκη της Σαφάροβα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ