ΤΕΝΙΣ

Στο κυρίως ταμπλό του Γουΐμπλεντον ο Τσιτσιπάς

Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena)
Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-3, 3-6, 6-3, 3-6, 7-5 επί του Βέλγου, Ντε Λόορε και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Γουΐμπλεντον.

Τη δική του ιστορία γράφει ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού για δεύτερη συνεχόμενο Grand Slam θα βρίσκεται στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά. Ο Έλληνας τενίστας μετά από μία μεγάλη μάχη που κράτησε τρεις ώρες επιβλήθηκε με 6-3, 3-6, 6-3, 3-6, 7-5 επί του Βέλγου, Ντε Λόορε και πήρε μία ακόμα μεγάλη πρόκριση.

Ο Τσιτσιπάς δημιουργούσε τις ευκαιρίες για break σε όλο το παιχνίδι όμως είχε ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό. Τελικά, όμως, τα έκανε στο πέμπτο και κρισιμότερο σετ φτάνοντας έτσι σε μία μεγάλη νίκη.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο του break στο τέταρτο game και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς του κατάφερε να προηγηθεί με 4-1. Αυτό ήταν αρκετό για τον Έλληνα τενίστα ώστε στη συνέχεια κρατώντας μόνο το σερβίς του να προηγηθεί με 1-0 (6-3). Ακριβώς ίδια ήταν η εικόνα του δεύτερου σετ μόνο με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ο Ντε Λόορε ήταν εκείνος που έκανε αυτή τη φορά το break στο τέταρτο game του σετ και κατάφερε να φτάσει στη ισοφάριση ακριβώς με το ίδιο σκορ (6-3).

Παρά το γεγονός ότι έχασε το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε και αυτό φάνηκε από το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στο τρίτο. Εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη του αντιπάλου του ο Τσιτσιπάς έκανε το break μόλις στο δεύτερο game του σετ, προηγήθηκε με 3-0 και στη συνέχεια κατάφερε να φτάσει στο 2-1 και πάλι με 6-3.

Παρόμοια ήταν η εικόνα που είδαμε και στο τέταρτο σετ. Η μόνη διαφορά ήταν στο break. Αυτή τη φορά άργησε να έρθει στο σετ αφού ο Ντε Λόορε το έκανε στο έκτο game και με αυτό προηγήθηκε με 4-2 και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς του σε δύο περιπτώσεις έφτασε στην κατάκτηση του σετ και πάλι με 6-3.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ. Στα πρώτα έξι game οι δύο αθλητές είτε εύκολα είτε δύσκολα κράτησαν το σερβίς τους με τον Ντε Λόορε να κάνει πρώτος το break και να προηγείται με 4-3. Σε αντίθεση με ότι συνέβη στα προηγούμενα σετ είχαμε απάντηση στο break στο αμέσως επόμενο game με τον Τσιτσιπά στη συνέχεια να κρατά το σερβίς του και να περνά μπροστά στο σκορ με 5-4. Ο Ντε Λόορε κράτησε το σερβίς του για να πάμε στο 5-5.

Στα επόμενα δύο games ομως ο Τσιτσιπάς το ήθελε περισσότερο και πήρε την πρόκριση. Αρχικά, έκανε το 6-5 παίρνοντας δύο άσους, ενώ στη συνέχεια έκανε το break φτάνοντας σε μία ακόμη σπουδαία πρόκριση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Με αυτή την πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει τη δική του ιστορία και σε επίπεδο ανδρών. Ο Έλληνας τενίστας έγινε ο πρώτος άνδρας που τα καταφέρνει για πρώτη φορά μετά το 2003 και την πρόκριση του Κωνσταντίνου Οικονομίδη στο κυρίως ταμπλό του ιστορικού τουρνουά.

Γενικότερα έχει αποδειχθεί ότι το Γουίμπλεντον ταιριάζει γάντι στον 19χρονο ο οποίος σε επίπεδο Junior είχε διαπρέψει. Τα προηγούμενα χρόνια είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στο μονό, ενώ είχε κατακτήσει το διπλό μαζί με τον Εσθονό Κένεθ Ράισμα.

Κάπως, έτσι, το ελληνικό τένις θα έχει δύο αθλητές στο κυρίως ταμπλό αφού σε αυτό βρίσκεται ήδη και η Μαρία Σάκκαρη.

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ