ΤΕΝΙΣ

Στην Βαλένθια παίζουν "πόκερ" με το Νο1 του Ναδάλ

Στην Βαλένθια παίζουν "πόκερ" με το Νο1 του Ναδάλ

Οι διοργανωτές του Valencia Open έχουν προσφέρει wild card στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος διεκδικεί να πάρει πίσω την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη από τον Ράφα Ναδάλ που απέρριψε τη Βαλένθια και επέλεξε να αγωνιστεί στη Βασιλεία.

Ο Ράφα Ναδάλ στηρίζει τα τουρνουά της ATP στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη. Ειδικά το Masters στην πρωτεύουσα δεν είναι αγαπημένος προορισμός του κορυφαίου τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη, εξαιτίας της ύπαρξης του ιδιοκτήτη του τουρνουά, Ίον Τιριακ.

Στην Ισπανία φιλοξενείται και ένα τρίτο μεγάλο τουρνουά, το φθινόπωρο στη Βαλένθια. Σε αυτό δεν συνηθίζει να συμμετέχει ο αριστερόχειρας από το Μανακορ, αφού η διεξαγωγή του συμπίπτει με άλλα τουρνουά, σαφώς πιο προσοδοφόρα.

Έτσι και φέτος ο Ναδάλ είπε "όχι" στους διοργανωτές, καθώς την ίδια περίοδο (21-27/10) θα βρίσκεται στη Βασιλεία. Οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη του "Valencia Open" και πρώην Νο1 στον κόσμο, Χουάν Κάρλος Φερέρο προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα στην ισπανική κοινότητα του τένις.

Βλέπετε το "κουνούπι" παραχώρησε wild card στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κενό στο πρόγραμμα του εκείνη την εβδομάδα. Ο Σέρβος διεκδικεί να πάρει πίσω το Νο1 από τον Ναδάλ, αν και είναι δύσκολο δεδομένου πως ο Ισπανός δεν έχει να υπερασπιστεί κανένα βαθμό μέχρι το τέλος της σεζόν.

" Θα είναι πραγματικά ιδιαίτερο για το τουρνουά να συμμετάσχει ο Νόβακ", δήλωσε ο Φερέρο, ο οποίος φυσικά ενδιαφέρεται για την επένδυση του. Το μεγαλύτερο όνομα που συμμετέχει κάθε χρόνο στο Άγορα είναι ο Νταβίδ Φερέρ, επίσης από τη Βαλένθια και με μερίδιο στο τουρνουά.

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται 400 βαθμούς πίσω από τον Ναδάλ μετά το νταμπλ που έκανε στην Κίνα τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, στο Πεκίνο και στο Masters της Σαγκάης.

Εν τω μεταξύ ο Ναδάλ που θα είναι ελεύθερος μετά τους τελικούς της ATP στο Λονδίνο, θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στα χόμπι του. Στο γκολφ, στο ψάρεμα και στο πόκερ.

Ο νικητής του Ρολάν Γκαρός και του US Open που είναι πρεσβευτής της διοργάνωσης "Pokerstars" θα κάνει το επαγγελματικό ντεμπούτο του στην Πράγα (13-18/12), αφού ο προπονητής του στο πόκερ, Αλφόνσο Καρδάλδα κρίνει πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ