ΤΕΝΙΣ

Στην Under Armour ο Μάρεϊ

Στην Under Armour ο Μάρεϊ

Για 19.500.000 λόγους ο Άντι Μάρεϊ υπέγραψε στην αθλητική εταιρεία από τη Βαλτιμόρη. Θα συνεχίσει να φοράει παπούτσια άλλης εταιρείας.

Πριν από 18 χρόνια ο Κέβιν Πλανκ ίδρυσε την αθλητική εταιρεία Under Armour στο υπόγειο του σπιτιού της γιαγιάς του. Θα κλείσει το 2014 με περισσότερα από 3.000.000.000 δολάρια σε πωλήσεις και στη δεύτερη θέση πίσω από τη Nike στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι λοιπόν δεν προκαλεί εντύπωση πως η Under Armour έδωσε 19.500.000 ευρώ για να κάνει δικό της τον Άντι Μάρεϊ για τέσσερα χρόνια.

Ο Σκωτσέζος πρώην νικητής στο Γουίμπλεντον και στο Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το νέο μεγάλο απόκτημα της εταιρείας που εδρεύει στη Βαλτιμόρη. Μάλιστα ο παίκτης θα έχει το δικό του logo.

Ο Μάρεϊ, Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε μείνει δίχως συμβόλαιο μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Adidas. Είχε προηγηθεί φλερτ με τη Nike, ωστόσο η εταιρεία που έχει στο πελατολόγιο της τον Ρότζερ Φέντερερ, τον Ράφα Ναδάλ, τη Μαρία Σαραπόβα και τη Σερένα Γουίλιαμς, δεν μπορούσε να δώσει τα χρήματα που ήθελε ο Μάρεϊ, πόσο μάλλον την προβολή που ίσως να ζήτησε ο αθλητής της Αμελί Μορεσμό.

Η Under Armour εκπροσωπείται στο τένις από τη Σλόαν Στίβενς και τη Μπέθανι Μάτεκ-Σαντς, με την τελευταία να βοηθάει την εταιρεία με τις εμφανίσεις της στα πρότυπα του φούτμπολ τα προηγούμενα χρόνια.

Προς το παρόν η αθλητική εταιρεία δεν πουλάει παπούτσια του τένις και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και η κατασκευή του πρώτου παπουτσιού αποκλειστικά για το σπορ, ο Μάρεϊ θα συνεχίσει να φοράει Adidas.

Πάντως η γερμανική εταιρεία δεν έχει αντικαταστήσει προς το παρόν τον Μάρεϊ. Ίσως περιμένει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει συμβόλαιο για παπούτσια, αλλά ντύνεται από την ιαπωνική Uniqlo. Πριν από λίγα χρόνια η Adidas είχε απορρίψει τον Τζόκοβιτς για χάρη του Μάρεϊ.

Εδώ και αρκετές ημέρες είχε διαρρεύσει η πιθανή συμφωνία του Μάρεϊ με την Under Armour, όταν ο τενίστας φωτογραφήθηκε με θαυμάστρια σε γήπεδο τένις, φορώντας λευκό φανελάκι με το λογότυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ