ΤΕΝΙΣ

Στα τρία σετ πέρασαν Τζόκοβιτς, Φέντερερ, έξω η Πλίσκοβα

Serbia's Novak Djokovic returns to Czech Republic's Adam Pavlasek on day four at the Wimbledon Tennis Championships in London Thursday, July 6, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Serbia's Novak Djokovic returns to Czech Republic's Adam Pavlasek on day four at the Wimbledon Tennis Championships in London Thursday, July 6, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Μετά από την πρόκριση με... ένα σετ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ χρειάστηκε να παίξουν τρία για να προκριθούν στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον. Θύμα έκπληξης η Καρολίνα Πλίσκοβα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε και μόλις τρία σετ για να κάμψει την αντίσταση του Τσέχου Άνταμ Παβλάσεκ και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον.

Ο Σέρβος πρωταθλητής νίκησε με 6-2, 6-2, 6-1, όντας ξεκούραστος μετά από τη νίκη στο ένα σετ στον 1ο γύρο, μετά από τον τραυματισμό του Μάρτιν Κλίζαν.

Στον επόμενο γύρο, το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον Λετονό Έρνεστς Γκούλμπις, νο494 στον κόσμο, ο οποίος έκανε την έκπληξη στον 2ο γύρο, αποκλείοντας τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο με 6-4, 6-4, 7-6 (3).

Ο Ρότζερ Φέντερερ, από την πλευρά του, ο οποίος επίσης προκρίθηκε με μόλις ένα σετ στον 1ο γύρο λόγω τραυματισμού του αντιπάλου του, δυσκολεύτηκε στο 1ο σετ απέναντι στον Ντούσαν Λάγιοβιτς, τον Σέρβο που απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 1ο γύρο. Ο Ελβετός νίκησε με 7-6 (0), 6-3, 6-2 και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Μίσα Ζβέρεβ.

Η Καρολίνα Πλίσκοβα κατέκτησε τον... ανεπιθύμητο τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας που αποκλείεται στο φετινό Γουίμπλεντον. Η Τσέχα, νο3 στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε με 3-6, 7-5, 6-2 από την Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα, η οποία ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή της στη δέκατη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο grand slam, πρόκριση στον 3ο γύρο. Παρ' όλα αυτά, η Πλίσκοβα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αναλόγως τα αποτελέσματα των Αντζελίκ Κέρμπερ και Σιμόνα Χάλεπ.

Το νο7 της WTA, Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, νίκησε με 6-0, 7-5 την επίσης Ρωσίδα Εκατερίνα Μαράκοβα, ενώ η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (νο9) υπέταξε την Κριστίνα Μακχέιλ.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ