ΤΕΝΙΣ

Στα ημιτελικά του Australian Open ο Έντμουντ!

Britain's Kyle Edmund reacts after defeating Bulgaria's Grigor Dimitrov in their quarterfinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 23, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara)
Britain's Kyle Edmund reacts after defeating Bulgaria's Grigor Dimitrov in their quarterfinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 23, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara) AP PHOTO/DITA ALANGKARA

Ο Κάιλ Έντμουντ απέκλεισε στα τέσσερα σετ τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open. Με Ναδάλ ή Τσίλιτς θα παλέψει για το εισιτήριο στον τελικό.

Το Grand Slam των υπερβάσεων είναι το φετινό Australian Open για τον Κάιλ Έντμουντ. Ο Βρετανός βρέθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά ενός εκ των τεσσάρων major τουρνουά τένις και το συνδύασε με πρόκριση απέναντι στον δήμιο του Νικ Κύργιου, τον Βούλγαρο, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο Έντμουντ, ο οποίος αν νικήσει στα ημιρελικά, θα γίνει ο κορυφαίος Βρετανός στην ATP, αφήνοντας δεύτερο τον Σκωτσέζο, Άντι Μάρεϊ, για πρώτη φορά μετά το 2006, επιβλήθηκε 3-1 σετ (6-4, 3-6, 6-3, 6-4) του αντιπάλου του σε 2 ώρες και 49 λεπτά, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

Ο 23χρονος, ο οποίος μπήκε στο Australian Open από το Νο49 της παγκόσμιας κατάταξης, έγινε ο έκτος Βρετανός που προκρίθηκε σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης στην ιστορία της open era και μόλις ο τέταρτος στην Αυστραλία. Αν νικήσει το νικητή του ζευγαριού Ραφαέλ Ναδάλ - Μάριν Τσίλιτς, θα γράψει ιστορία.

Ο Edmund θα ανεβεί τουλάχιστον μέχρι το Νο26, ενώ αν προκριθεί στον τελικό, θα μπει και στο Top20, ρίχνοντας τον Μάρεϊ. Φυσικά, μόνο εύκολο δρόμο δεν θα έχει, ειδικά αν αντιμετωπίσει τον Ναδάλ, ο οποίος είναι στην κορυφή του κόσμου και διάγει περίοδο σπουδαίας φόρμας.

Αυτή ήταν η πρώτη Top10 νίκη για τον Έντμουντ και αναμφίβολα η σημαντικότερη στην καριέρα του κόντρα στο Νο3 του κόσμου. Μέχρι τον αγώνα αυτό, είχε ρεκόρ 0-14 ενάντια σε Top10 παίκτες, 0-11 ενάντια σε Top5 και 0-7 ενάντια σε Top3. Μάλιστα, από το 1977 και μετά έγινε μόλις ο δεύτερος Βρετανός μετά τον Μάρεϊ που βρέθηκε στην 4άδα του Australian Open.

AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ