ΤΕΝΙΣ

Σοκ από τον θάνατο της Μπάλτακα

Σοκ από τον θάνατο της Μπάλτακα

Η Έλενα Μπάλτακα έφυγε από τη ζωή χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο στα 30 της χρόνια λίγους μόνο μήνες μετά την απόσυρσή της από τα κορτ, αλλά και από τον γάμο της.

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στην Έλενα Μπάλτακα. Η 30χρονη κορυφαία Βρετανή τενίστρια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (4/5).

Η Έλενα Μπάλτακα γεννήθηκε στην Ουκρανία ωστόσο μεγάλωσε στη Σκωτία και εκεί έκανε τα πρώτα της βήματα στο τένις.

Όταν ήταν έφηβη διαγνώστηκε πως είχε μια χρόνια πάθηση του ήπατος γνωστή και ως πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγειίτιδα. Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στο συκώτι και ακόμα χειρότερα μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση καρκίνου.

Παρά το γεγονός ότι σε όλη της τη ζωή λάμβανε φαρμακευτική περίθαλψη το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε για εκείνη. Το 2013 αποσύρθηκε από τα κορτ, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2014 διαγνώστηκε ότι έχει καρκίνο.

Μάλιστα, η διάγνωση έγινε λίγο διάστημα μετά τον γάμο της με τον προπονητή της Νίνο Σεβερίνο. "Η Έλενα, έφυγε από τη ζωή ήρεμα και ειρηνικά, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, περικυκλωμένη από τον σύζυγο, συγγενείς και φίλους»

Το μήνυμα της Ναβρατίλοβα

Για τον θάνατο της Μπάλτακα έκανε δηλώσει και η Ναβρατίλοβα. Η κορυφαία τενίστρια η οποία και εκείνη είχε δώσει τη μάχη της με τον καρκίνο αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο.

"Η Έλενα Μπάλτακα ήταν μια μαχητική παίκτρια των κορτ. Εμείς ως αθλητές πάντα ανησυχούμε για το σώμα μας και προσπαθούμε να το κρατήσουμε μακριά από τους τραυματισμούς. Τον καρκίνο όμως δεν μπορείς να τον προλάβεις.

Όσο μεγάλος μαχητής και να είσαι μερικές φορές ο καρκίνος νικά. Η Έλενα έφυγε νωρίς και πάλεψε μέχρι το τέλος. Θα μας λείψει..." ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ