ΤΕΝΙΣ

Σερένα η... επιστροφή

Σερένα η... επιστροφή

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την αποδοκιμασία και τη ρατσιστική επίθεση στο Ίντιαν Γουέλς, η Σερένα Γουίλιαμς υπέκυψε στην πίεση του πολυετομμυριούχου Λάρι Έλισον (videos).

Τα προηγούμενα δύο χρόνια περιμέναμε την ανακοίνωση. Φέτος η Σερένα Γουίλιαμς αιφνιδίασε τους πάντες, ανακοινώνοντας την επιστροφή της στο τουρνουά του Ίντιαν Γουέλς για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια!

Η 33χρονη νικήτρια στο Αυστραλιανό Όπεν έγραψε στο περιοδικό Time για την απόφαση της. Πιθανότατα να την ακολουθήσει και η μεγαλύτερη αδερφή της, η Βένους.

Πριν από 14 χρόνια η Σερένα αποδοκιμάστηκε, ενώ η Βένους και ο πατέρας τους, ο Ρίτσαρντ δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση από τους θεατές.

Το 2001 οι δύο αδερφές επρόκειτο να αντιμετωπίσουν η μια την άλλη στον ημιτελικό του τουρνουά. Η Βένους αποσύρθηκε τέσσερα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα εξαιτίας τραυματισμού. Η Σερένα προκρίθηκε δίχως αγώνα στον τελικό με αντίπαλο την Κιμ Κλάιστερς.

Στον τελικό η 19χρονη Σερένα κατάφερε να νικήσει παρά τις αποδοκιμασίες και την αναφανδόν υποστήριξη στην αντίπαλο της.

"Σε ολόκληρη την καριέρα μου η ακεραιότητα σημαίνει τα πάντα για μένα. Την ίδια σημασία έχει και για τη Βένους. Οι ψευδείς κατηγορίες πως οι αγώνες μας είναι στημένοι, μας πλήγωσαν. Ο υπαινιγμός του ρατσισμού μας πόνεσε, μας μπέρδεψε, μας αδίκησε. Στο άθλημα που αγαπώ με ολόκληρη τη ψυχή μου και σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου τουρνουά, ξαφνικά ένιωσα πως δεν γινόμουν δεκτή, ένιωσα μοναξιά και φόβο", έγραψε στο Time η Νο1 παίκτρια στον κόσμο.

Ο αγώνας στο Ίντιαν Γουέλς

" Ακολουθώ την καρδιά μου", πρόσθεσε, αναφερόμενη στην απόφαση της να αγωνιστεί φέτος στο Ίντιαν Γουέλς (9-22/3). Μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια το τουρνουά της Καλιφόρνια, το πρώτο μεγάλο τουρνουά μετά το Αυστραλιανό Όπεν, αναγεννήθηκε χάρη στον πολυεκατομμυριούχο Λάρι Έλισον που απέκτησε τα δικαιώματα. Πλέον θεωρείται το κορυφαίο τουρνουά εκτός των τεσσάρων Grand Slam.

Κι αν πριν από 14 χρόνια δεν πήραν αρκετοί θέση υπέρ των Γουίλιαμς, τον περασμένο χειμώνα η επαγγελματική ένωση των γυναικών (WTA) και η αμερικανική ομοσπονδία τένις καταδίκασαν τα λόγια του Ρώσου προπονητή Σαμίλ Ταρπίστσεβ που είχε χαρακτήρισει "αδερφούς" τις αδερφές Γουίλιαμς. " Μου υπενθύμισε πόσο πολύ το σπορ έχει προχωρήσει, πόσο έχω αλλάξει εγώ η ίδια".

Η Γουίλιαμς καταλήγει " το Ίντιαν Γουέλς ήταν μια σημαντική στιγμή της ιστορίας μου και αποτελώ μέρος της ιστορίας του τουρνουά. Μαζί έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ένα διαφορετικό τέλος".

Το 1999 η Σερένα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο Ίντιαν Γουέλς με αντίπαλο τη Στέφι Γκραφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ