ΤΕΝΙΣ

Σαν να μην έλειψε ποτέ ο Ναδάλ

Σαν να μην έλειψε ποτέ ο Ναδάλ

Νικηφόρα ήταν η επιστροφή του Ράφα Ναδάλ στα τουρνουά της ATP. Στο Πεκίνο αγωνίζεται και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Θύμα μεγάλης έκπληξης ο Σταν Βαβρίνκα στο Τόκιο (video).

Στα χαρτιά ήταν ένα δύσκολο ματς. Ο Ράφα Ναδάλ εναντίον του Ρισάρ Γκασκέ, ενός τενίστα που έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από το να βρίσκεται στο Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ισπανός όμως συνηθίζει να επιστρέφει θεαματικά στην ATP Tour μετά από πολύμηνη αποχή. Ποιος δεν θυμάται τις εκπληκτικές εμφανίσεις του την άνοιξη του 2013;

Έτσι λοιπόν στον πρώτο επίσημο αγώνα του μετά από τρεις μήνες ο 28χρονος κάτοχος 14 Grand Slam τίτλων κυριάρχησε, κερδίζοντας τον Γάλλο με 6-4, 6-0 στο Πεκίνο. Ο Ναδάλ είχε 27 κερδισμένους πόντους και 18 αβίαστα λάθη.

Το σημαντικό ήταν πως ακριβώς όπως και στον αγώνα επίδειξης με τον Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα χτυπούσε μπάκχαντ και φόρχαντ δίχως προβλήματα.

Η τελευταία εμφάνιση του ήταν Ναδάλ ήταν στο Γουίμπλεντον, όταν έχασε από τον Νικ Κύργιο. Στη συνέχεια χτύπησε στο δεξιό καρπό και αποσύρθηκε από τα τουρνουά στη Βόρεια Αμερική, χάνοντας χιλιάδες βαθμούς και από ότι φαίνεται και την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη. Ο επόμενος αντίπαλος του είναι ο Γερμανός Πέτερ Γκόγιοβτσικ.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές:

Στην επανεμφάνιση του μετά τον ημιτελικό του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε 6-2, 6-1 τον Γκιγιέρμο Γκαρθία-Λόπεθ στον 1ο γύρο του τουρνουά για την 20η σερί νίκη του στο Πεκίνο.

Εν τω μεταξύ στο Τόκιο ο Σταν Βαβρίνκα συνεχίζει να χάνει από Ιάπωνες. Μετά την ήττα του από τον Κέι Νισικόρι στο Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών έχασε στον 1ο γύρο του Όπεν της Ιαπωνίας από τον Τατσούμα Ίτο, Νο103 στον κόσμο. Ο Ιάπωνας που δέχθηκε wild card από τους διοργανωτές επικράτησε με 7-5, 6-2.

Ο Βαβρίνκα θα πρέπει να αναζητήσει αλλού τους βαθμούς που θα του δώσουν την πρόκριση στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο. Αν έφτανε μέχρι τον τελικό στο Τόκιο, θα ακολουθούσε τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ. Οι τρεις παίκτες έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ