ΤΕΝΙΣ

Ρεκόρ εσύ; Ρεκόρ και εγώ

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 16:  Rafael Nadal of Spain and Roger Federer enjoy the day during the "Rally For Relief" charity exhibition match ahead of the 2011 Australian Open at Melbourne Park on January 16, 2011 in Melbourne, Australia.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 16: Rafael Nadal of Spain and Roger Federer enjoy the day during the "Rally For Relief" charity exhibition match ahead of the 2011 Australian Open at Melbourne Park on January 16, 2011 in Melbourne, Australia. (Photo by Julian Finney/Getty Images) GETTY IMAGES

Τα ξημερώματα (02.00) αρχίζει το 99ο Αυστραλιανό Όπεν. Το ρεκόρ που κυνηγούν ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ. Το φαβορί που (δεν) υπάρχει στις γυναίκες. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας.

Σαράντα δύο χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ένας τενίστας κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα Grand Slam τουρνουά. Αυτός ήταν ο Ροντ Λέιβερ, ο μοναδικός παίκτης που έχει κάνει δύο φορές το Grand Slam.

Σαράντα δύο χρόνια μετά ένας άλλος παίκτης έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τέσσερα συνεχόμενα Grand Slam τουρνουά, ο Ράφα Ναδάλ.

Αν τα καταφέρει στη "Rod Laver Arena" ο 72χρονος Λέιβερ, ο σπουδαιότερος τενίστας όλων των εποχών τουλάχιστον μέχρι την άφιξη του Ρότζερ Φέντερερ, θα είναι αυτός που θα κάνει την απονομή. Κι ας μη συμφωνεί ότι το κατόρθωμα του Ναδάλ θα είναι εφάμιλλο με το δικό του.

Το επονομαζόμενο Rafa Slam είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στη Μελβούρνη. Ο Ισπανός νικητής το 2009, έμεινε από δυνάμεις και αποκλείστηκε πέρυσι από τον μετέπειτα φιναλίστ, είναι το φαβορί ως Νο1 του ταμπλό.

Ο μεγάλος αντίπαλος του, ο Ρότζερ Φέντερερ εκτός από αγαπημένος παίκτης του Λέιβερ, είναι και ο κάτοχος του τίτλου. Αν διατηρήσει τον τίτλο, θα γίνει ο πρώτος επαγγελματίας τενίστας με πέντε τίτλους στη Μελβούρνη.

Ο Ελβετός θα ανοίξει πρώτος το χορό τη Δευτέρα (17/1) με αντίπαλο τον Σλοβάκο Λούκας Λάτσκο. Ο κάτοχος του τίτλου το 2008, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παίξει με τον Μάρσελ Γκρανόγιερς. Πολλά υποσχόμενο είναι το ματς ανάμεσα στον υψηλόσωμο Ολλανδό Τιέμο ντε Μπάκερ και τον... αθλητικό, Γκαέλ Μονφίς.

Στις γυναίκες η Νο1 παίκτρια στον κόσμο, Καρολάιν Βοζνιάκι "κινδυνεύει" από τη Γκιζέλα Ντούλκο από την Αργεντινή. Η Ζιστίν Ενάν παίζει με τη δημοφιλή (στους Ινδούς μετανάστες) Σάνια Μίρζα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη εμφάνιση της Βένους Γουίλιαμς και η επιστροφή της Μαρίας Σαραπόβα μετά τον αποκλεισμό της στον 1ο γύρο το 2010 από τη Μαρία Κιριλένκο.

Τέλος, η Λένα Δανιηλίδου που αποκλείστηκε από το μονό, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο διπλό με νέα παρτενέρ. Η Λένα και η Εσθονή Κάια Κανέπι κληρώθηκαν στον 1ο γύρο με τις Ισπανίδες Λούρδες Ντομίνγκεθ Λίνο και Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο.

Εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα της 1ης ημέρας.

Η κλήρωση σε άνδρες και γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ