ΤΕΝΙΣ

"Πόλεμος" για τις wildcard της Σαραπόβα

Maria Sharapova waits for play to resume during a World Team Tennis exhibition to benefit the Elton John AIDS Foundation on Monday, Oct. 10, 2016, in Las Vegas. (AP Photo/Isaac Brekken)
Maria Sharapova waits for play to resume during a World Team Tennis exhibition to benefit the Elton John AIDS Foundation on Monday, Oct. 10, 2016, in Las Vegas. (AP Photo/Isaac Brekken) AP

Οι αντιδράσεις για τις wildcard που δόθηκαν στην Μαρία Σαραπόβα μετά τη λήξη της τιμωρίας της συνεχίζονται θέτοντας τη συμμετοχή της σε Grand Slam εξαιρετικά αμφίβολη.

Τα βάσανα της Μαρία Σαραπόβα μετά την υπόθεση ντόπινγκ συνεχίζονται. Μπορεί η "Μάσα" να ετοιμάζεται για την επιστροφή της στα κορτ με την τιμωρία της να ολοκληρώνεται στις 26 Απριλίου 2017, ωστόσο δεν θα είναι τα πάντα ρόδινα για εκείνη.

Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής της έχουν δοθεί wildcard για τη συμμετοχή της σε τρία τουρνουά έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η Σαραπόβα θα αγωνιστεί στη Στουτγάρδη τον Απρίλιο και στα τουρνουά της Μαδρίτης και της Ρώμης τον Μάιο. Ήδη, αρκετοί αθλητές όπως ο Άντι Μάρεϊ και η Κάρολιν Βοζνιάκι έχουν τοποθετηθεί ανοικτά και θεωρούν ότι η Ρωσίδα δεν πρέπει να αγωνιστεί στα Grand Slam ή τουλάχιστον να μην συμβαίνει αυτό μέσα από wildcards.

Η Σαραπόβα δεν έχει πλέον θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη λόγω του 15μηνου αποκλεισμού της, ενώ δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στους κανονισμούς για τις wildcard για αθλητές που επιστρέφουν από τιμωρία αποκλεισμού. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί μετά την υπόθεση της Ρωσίδας τενίστριας.

Σχετικές δηλώσεις πρόεδρος της WTA, Στιβ Σίμον. O ισχυρός άνδρας του γυναικείου τένις μίλησε στο BBC για τη συγκεκριμένη υπόθεση τονίζοντας σχετικά με τα όσα ισχύουν για τις wildcard: "Κάθε κανονισμός πρέπει να ακολουθείται και να ανανεώνεται. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα είναι ένας από αυτούς. Εάν τα μέλη θέλουν να ξαναδούμε τον κανονισμό και τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα τότε θα το κάνουμε".

Στη συνέχεια του ζητήθηκε η άποψη για την Μαρία Σαραπόβα επισημαίνοντας: "Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να προσαρμοστεί κάτι στον κανονισμό των wildcards εκτός εάν αποφασίσουμε να μην δώσουμε καθόλου και να αλλάξουμε ολόκληρο τον κανονισμό για τις wildcard. Νομίζω ότι η αποβολή αφορά την ενέργεια για την οποία συνέβη.

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι η Μαρία έχει τιμωρηθεί ήδη. Δέχτηκε μία ποινή 15 μηνώ, δεν έχει καθόλου έσοδα, έχασε όλους τους βαθμούς της στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και τα χρήματα που πήρε στο Αυστραλιανό Όπεν του 2016. Οπότε τιμωρήθηκε παραδειγματικά για τις πράξεις της".

Photo credits: AP Photo/Isaac Brekken

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ