ΤΕΝΙΣ

Όλος ο κόσμος ασχολείται με τον Κύργιο

Όλος ο κόσμος ασχολείται με τον Κύργιο

Τίτλους πριν τα 18 όπως οι Ναδάλ και Τζόκοβιτς, φανατικό κοινό και μεγάλο παιχνίδι. Διαβάστε περισσότερα για τον Νικ Κύργιο (video).

Ο Ράντεκ Στέπανεκ έχει την (πρώην σταρ του γυναικείου τένις) Νικόλ Βαϊντισόβα στο πλευρό του, αλλά ο Νικ Κύργιος έχει τη μαμά του.

Η Νιλ, η μητέρα του 18χρονου Ελληνοαυστραλού, η οποία κατάγεται από τη Μαλαισία, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της μετά τη νίκη του γιου της στον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός τη Δευτέρα (27/5) εις βάρος του πρώην Top10er και ήρωα του Davis Cup.

Δεν είναι και λίγο πράγμα στο ντεμπούτο σου στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam τουρνουά να κερδίζεις έναν από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη πείρα στο χώμα, ναι ακόμα κι αν οι καλές μέρες του Στέπανεκ στα κορτ έχουν περάσει.

Ακούστε την κ.Κύργιου να πανηγυρίζει

" Αισθάνομαι απίστευτα τώρα, για αυτό προπονείσαι καθημερινά. Γνώριζα πως είχα μια ευκαιρία και κατάφερε να παίξω καλά. Μια καλή εμφάνιση ήταν ο στόχος μου", τόνισε ο 18χρονος από την Καμπέρα, ο νεαρότερος παίκτης στο ταμπλό των ανδρών στο Ρολάν Γκαρός.

Ήταν και αγχωμένος γιατί ήθελε να δικαιώσει την ομοσπονδία της Αυστραλίας που τον επέλεξε. Βλέπετε, ο Νο1 παίκτης στον κόσμο στην κατηγορία των τζούνιορ πήρε τη wild card του συμπατριώτη του, Τζον Μίλμαν που αποσύρθηκε μετά από τραυματισμό. Οι διοργανωτές του είχαν δώσει ήδη το δικαίωμα να συμμετάσχει στα προκριματικά. Δεν χρειάστηκε.

" Είναι μόλις ένα παιχνίδι, οπότε πρέπει δεν πρέπει να παρασυρθώ, αλλά είμαι αποφασισμένος". Ο πήχης ανεβαίνει για το Νο262 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού στον 2ο γύρο τον περιμένει ο επίσης δίμετρος Μάριν Τσίλιτς από την Κροατία.

Η Αυστραλία "ξύπνησε" (εξαιτίας της διαφοράς της ώρας) με την είδηση της νίκης του αθλητή του προπονητή Σάιμον Ρία. Αυξήθηκαν κατά δεκάδες οι φίλοι του στα social media, ενώ ένας... έκανε παρατήρηση στην όμορφη Κροάτισσα τενίστρια Ντόνα Βέκιτς να μη στέλνει... μηνύματα στον Κύργιο για να αφοσιωθεί στο ματς με τον Τσίλιτς. Τώρα αν υπάρχει φλερτ ανάμεσα στους δύο, δεν θα μείνει κρυφό στην "πιο ρομαντική πόλη στον κόσμο".

Ο Κύργιος είναι υπερήφανος για το ελληνικό αίμα του, ο καλύτερος φίλος του είναι ο 17χρονος Θανάσης Κοκκινάκης, ο αντίπαλος του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν στα τζούνιορ. Παίζει μπάσκετ, είναι οπαδός του ΛεΜπρόν Τζέιμς και υποστηρίζει τη Σέλτικ.

Ανήκει στο πελατολόγιο της μικρής εταιρείας μάνατζμεντ που έχει και τη Λένα Δανιηλίδου. Διατηρεί το δικό του blog με την εταιρεία, ο μάνατζερ του δεν τον έδινε για συνέντευξη (σ.σ. πήρε αρνητική απάντηση το Sport24.gr πριν από ένα μήνα). Σε μια εξαιρετική κίνηση μάνατζμεντ δε ο Κύργιος θα αγωνιστεί και στο τουρνουά των τζούνιορ ό,τι κι αν γίνει στους άνδρες. Τον Μάιο του 2012 είχε κατακτήσει το διπλό στα τζούνιορ και αργότερα στο Γουίμπλεντον.

Μετά το Αυστραλιανό Όπεν και πριν από τα 18α γενέθλια του κατέκτησε ένα τουρνουά challenger στο Σίδνεϊ στην κατηγορία των ανδρών. Μόλις 15 παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού τένις το έχουν καταφέρει αυτό. Οι πέντε εξ αυτών κατέκτησαν Grand Slams και οι δύο έφτασαν στο Νο1 στον κόσμο: Ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος έχει προπονηθεί με τον Κύργιο τόσο στη Μελβούρνη, όσο και προ ημερών στο Παρίσι ανήμερα των γενεθλίων του. Ο Κύργιος διαθέτει μεγάλο σερβίς, καλό footwork και επιθετικό παιχνίδι. Ο τελευταίος Αυστραλός που βρέθηκε στο Νο1 είναι ο Λέιτον Χιούιτ, ακόμα ένα παιδί θαύμα και το είδωλο του Κύργιου στα πρώτα του βήματα. Λέτε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ