ΤΕΝΙΣ

Ο Τζόκοβιτς χάρισε το Γουίμπλεντον

Ο Τζόκοβιτς χάρισε το Γουίμπλεντον

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χάρισε στην πρώτη προπονήτρια του, Γέλενα Γκέντσιτς το τρόπαιο που κατέκτησε στο Γουίμπλεντον (video).

" Σχεδόν όλα όσα γνωρίζω, το οφείλω σε εκείνη", επανέλαβε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο επέστρεψε στην πατρίδα του μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν και επισκέφθηκε την πρώτη προπονήτρια του, Γέλενα Γκέντσιτς.

Η πρώην Γιουγκοσλάβα τενίστρια και μέλος της εθνικής ομάδας χάντμπολ της χώρας ήταν η πρώτη που διέκρινε το ταλέντο του 6χρονου "Νόλε" στο Κοπαόνικ το 1993. Είχε ήδη δει δύο παλιούς αθλητές της, τη Μόνικα Σέλες και τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς να διεκδικούν τον τίτλο στο Γουίμπλεντον.

Ο Τζόκοβιτς μιμήθηκε τον Ιβανίσεβιτς και το καλοκαίρι κατέκτησε το διασημότερο τουρνουά στον κόσμο. Θέλησε να ευχαριστήσει την Γκέντσιτς για τη βοήθεια της, χαρίζοντας της το χρυσό τρόπαιο που κέρδισε στο Γουίμπλεντον.

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι έχει... παραγγείλει ένα δεύτερο αντίγραφο, ωστόσο η χειρονομία του είναι αν μη τι άλλο συγκινητική και δείχνει τον σεβασμό που τρέφει στο πρόσωπο της μεγάλης κυρίας του γιουγκοσλαβικού τένις.

Σε συνέντευξη της στους New York Times πέρυσι τέτοια εποχή η Γκέντσιτς διηγήθηκε την πρώτη συνάντηση της με τον γιο των ιδιοκτητών πιτσαρίας στο χιονοδρομικό κέντρο.

"Την πρώτη ημέρα απλώς κοιτούσε πίσω από τα κάγκελα. Τον κάλεσα να έρθει να δοκιμάσει να παίξει τένις. Ήταν η πρώτη μου ημέρα στο Κοπαόνικ. Ο Νόβακ επέστρεψε την επόμενη ημέρα, έτοιμος για δράση. Έβγαλε από την τσάντα του μια ρακέτα, μια πετσέτα, ένα μπουκάλι νερό, μια μπανάνα, ένα δεύτερο t-shirt, επικαρπίδες και καπέλο. Όταν τον ρώτησα ποιος του ετοίμασε την τσάντα, μου απάντησε "εγώ, γιατί παίζω τένις", τόνισε η Γκέντσιτς.

Την τρίτη ημέρα, η 74χρονη γυναίκα θυμήθηκε ότι " κάλεσα τους γονείς του και τους είπα ότι έχετε ένα χρυσό αγόρι". Η Γκέντσιτς απέτρεψε τον Τζόκοβιτς από το να κάνει το μπάκχαντ με το ένα χέρι όπως ο Πιτ Σάμπρας, αλλά να χρησιμοποιεί και τα δύο χέρια. Και όταν ήταν έτοιμος, τον έστειλε στην ακαδημία του παλιού παίκτη της, Νίκι Πίλιτς στο Μόναχο για να γίνει ο καλύτερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ