ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ και τα κορίτσια του!

MONACO - APRIL 17:  Rafael Nadal of Spain plays a backhand to David Ferrer of Spain in the final during Day Eight of the ATP Masters Series Tennis at the Monte Carlo Country Club on April 17, 2011 in Monte Carlo, Monaco.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
MONACO - APRIL 17: Rafael Nadal of Spain plays a backhand to David Ferrer of Spain in the final during Day Eight of the ATP Masters Series Tennis at the Monte Carlo Country Club on April 17, 2011 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Julian Finney/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Ράφα Ναδάλ έγινε ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία του επαγγελματικού τένις που έχει επτά συνεχόμενες νίκες στο ίδιο τουρνουά. Ο Λανς Άρμστρονγκ και ο Γκιγιέρμο Βίλας.

Ερώτηση: Τι κοινό έχουν ο Ράφα Ναδάλ με τον Λανς Άρμστρονγκ; Πέρα από τον ίδιο χορηγό και την αγάπη στο κίτρινο χρώμα μετρούν επτά συνεχόμενες νίκες στην ίδια διοργάνωση.

Ο Άρμστρονγκ ολοκλήρωσε την καριέρα του με επτά νίκες στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας και ο Ναδάλ έχει επτά νίκες στο τουρνουά της σειράς Μάστερς, στο Μόντε Κάρλο.

Τα τελευταία 43 χρόνια από τη στιγμή που το τένις έγινε επαγγελματικό, κανένας άνδρας ή γυναίκα δεν είχε κατακτήσει επτά συνεχόμενα τουρνουά. Μέχρι που τα κατάφερε την Κυριακή (17/4) ο Ναδάλ στο πριγκιπάτο με μάρτυρα τον Μπόνο.

Δύο γυναίκες που κυριάρχησαν σε όλες τις επιφάνειες και όχι τόσο (μόνο) στο χώμα, η Στέφι Γκραφ και η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα έχουν κατακτήσει το ίδιο τουρνουά επί έξι συνεχόμενα χρόνια.

Στο χωμάτινο τουρνουά του Αμβούργου η Γκραφ θριάμβευε από το 1987 έως το 1992 προς μεγάλη ικανοποίηση των Γερμανών συμπατριωτών της.

Η Ναβρατίλοβα κέρδισε έξι συνεχόμενους τίτλους στο Γουίμπλεντον από το 1982 έως το 1987 και στο Σικάγο από το 1978 έως το 1983.

Αν ο Ναδάλ κυριαρχήσει και το 2012 στο Μόντε Κάρλο, τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Γκιγιέρμο Βίλας. Ο Αργεντινός θρύλος στο χώμα είχε κατακτήσει οκτώ φορές στην καριέρα του το τουρνουά στο Μπουένος Άιρες.

Ουσιαστικά ο αριστερόχειρας από το Μανακόρ τον.... ισοφάρισε, καθώς το 1977 είχαν γίνει δύο τουρνουά στην πρωτεύουσα της Αργεντινής με τον Βίλας να θριαμβεύει και τις δύο φορές.

Τέλος, η απόφαση του Ναδάλ να μην αγωνιστεί το 2010 στη Βαρκελώνη, του στέρησε ή καλύτερα στέρησε σε όλους εμάς τους υπόλοιπους να τον δούμε φέτος να κατακτάει τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο του. Δεν διαφωνεί κανείς ότι θα είχε κερδίσει και το 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ