ΤΕΝΙΣ

Ο Μάρεϊ "ζεστάθηκε" με τίτλο στο Μπρισμπέιν

Ο Μάρεϊ "ζεστάθηκε" με τίτλο στο Μπρισμπέιν

Ο Άντι Μάρεϊ πήρε τους μεγάλους πόντους στον τελικό με αντίπαλο τον Γκριγκόρ Ντιμίτροφ και υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Μπρισμπέιν.

Όλα έδειχναν πως μας περίμενε μια έκπληξη στο Μπρισμπέιν, όμως η τάξη αποκαταστάθηκε και ο Άντι Μάρεϊ υπερασπίστηκε τον τίτλο του, κατακτώντας το πρώτο του τουρνουά φέτος.

Ο νικητής του US Open επικράτησε με 7-6 (7-0), 6-4 του ανερχόμενου Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμίτροφ στον τελικό του τουρνουά στο Κουίνσλαντ.

Ο νεαρότερος τενίστας στο Top50, Νο48 στα 21 του χρόνια, προηγήθηκε με 5-2 στο πρώτο σετ, με τον Μάρεϊ να ανταποκρίνεται στην πρόκληση, πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ δίχως να χάσει πόντο.

Στο δεύτερο σετ ο Ντιμίτροφ, ο οποίος απέκλεισε τον Μάρκο Παγδατή στα ημιτελικά, συνέχισε να πιέζει, όμως τέσσερα αχαρακτήριστα λάθη στο μπάκχαντ έδωσαν το σετ και τον τίτλο στον Μάρεϊ.

Ο παίκτης που βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης ίσως και να αποκάλυψε την αιτία των όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακών εμφανίσεων του στο Μπρισμπέιν μετά το τέλος του τελικού. Πλησίασε την κάμερα και έγραψε με το μαρκαδόρο "For You".

Η αφιέρωση είναι για ένα φίλο του, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. "Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη σε έναν από τους καλύτερους φίλους μου πίσω στην πατρίδα. Θα γίνεις καλά. Θα το ξεπεράσεις", είπε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στην "Pat Rafter Arena".

Το τρόπαιο "Ρόι Έμερσον" είναι το 25ο που σηκώνει ο Σκωτσέζος στην επαγγελματική καριέρα του. Ο αντίπαλος του συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελικό της ATP μετά από τέσσερις χαμένους ημιτελικούς. Όταν θα μάθει να παίζει τους μεγάλους πόντους, θεωρείται σίγουρο πως θα κατακτήσει πολλούς τίτλους. Προς το παρόν φαίνεται πως έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά της 25χρονης Μαρία Σαραπόβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ