ΤΕΝΙΣ

Ο "δήμιος" του Φέντερερ δεν θα κάνει άλλες ζημιές

Ο "δήμιος" του Φέντερερ δεν θα κάνει άλλες ζημιές

Ο Σεργκέι Σταχόβσκι αποκλείστηκε από τον Γιούργκεν Μέλτσερ στο Γουίμπλεντον. Συνεχίζει δίχως να εντυπωσιάζει ο Νταβίδ Φερέρ. Αρνήθηκε να παίξει ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο πρώην Top10er Γιούργκεν Μέλτσερ "τακτοποίησε" τον Σεργκέι Σταχόβσκι και ο Ουκρανός που απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ στον 2ο γύρο του Γουίμπλεντον, τέθηκε εκτός τουρνουά από τον Αυστριακό.

Ο Σταχόβσκι, ένας από τους τενίστες με άποψη και προσωπικότητα, πήρε το δεύτερο σετ, όμως δεν είχε αποθέματα ενέργειας μετά τη σειρά συνεντεύξεων που έδωσε μετά τον αποκλεισμό του Φέντερερ.

Ίσως οι οπαδοί του Ελβετού επτά φορές νικητή του Γουίμπλεντον ευχήθηκαν τα χειρότερα στον Ουκρανό που έγινε ο 6ος σερί παίκτης που κερδίζει τον Φέντερερ σε ένα Grand Slam και χάνει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Ο Μέλτσερ έγινε ο πρώτος τενίστας που πέρασε στον 4ο γύρο.

Το δεύτερο σετ στη διοργάνωση έχασε ο Νταβίδ Φερέρ, Νο4 του ταμπλό. Ο δεξιόχειρας από το Αλικάντε δεν έχει ευχέρεια στο χορτάρι, όμως έχει μεγάλη ευκαιρία να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Νίκησε τον συμπατριώτη του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγουτ με 6-3, 3-6, 7-6, 7-5 και στον 3ο γύρο θα χρειαστεί να παίξει καλύτερα για να μην έχει προβλήματα με τον Αλεξάντερ Ντολγκοπόλοφ.

Ο "δήμιος" του Φέντερερ δεν θα κάνει άλλες ζημιές

Ο Νταβίδ Φερέρ

Οι Αμερικανοί έμειναν την Πέμπτη (27/6) δίχως εκπρόσωπο στο ταμπλό των ανδρών για πρώτη φορά μετά από 101 χρόνια. Ορισμένοι Αμερικανοί δημοσιογράφοι τον ρώτησαν τον Τόμι Χάας, αν μπορούν να τον υπολογίζουν ως τον τελευταίο Αμερικανό στο ταμπλό.

Ο "δήμιος" του Φέντερερ δεν θα κάνει άλλες ζημιές

Ο Τόμι Χάας

Ο 35χρονος Γερμανός ζει από τα εφηβικά χρόνια του στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι κάτοχος αμερικανικής υπηκοότητας και έχει παντρευτεί μια Αμερικανίδα ηθοποιό, τη Σάρα Φόστερ. " Μπορείτε να με γράψετε ως Αμερικανό. Δεν υπάρχει πρόβλημα", απάντησε χαμογελώντας μετά τη νίκη του με 6-3, 6-2, 7-5. Ο Φελιθιάνο Λόπεθ είναι ο επόμενος αντίπαλος του.

Η πέμπτη ημέρα του τουρνουά ξεκίνησε με βροχή και δύο αγώνες στο ταμπλό των ανδρών που είχαν διακοπεί την Πέμπτη. Στον πρώτο ο Ζερεμί Σαρντί, Νο28 του ταμπλό, απέκλεισε τον Γερμανό Γιαν-Λέναρντ Στρουφ που ξεκίνησε από τα προκριματικά και έγινε ο πέμπτος Γάλλος στους "32" του τουρνουά. Ο Σαρντί είναι άτυχος γιατί παίζει στη συνέχεια με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Δράμα εκτυλίχθηκε στο Κορτ 2 με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ να σερβίρει για να μείνει στο ματς στο πέμπτο σετ. Με το σκορ να είναι 9-8 υπέρ του αντιπάλου του, του Σλοβένου Γκρέγκα Ζέμλια και 30-30 στο γκέιμ, ο Βούλγαρος γλίστρησε την ώρα που σέρβιρε. Αποσύρθηκε με πόνους στην καρέκλα του και ενημέρωσε τον διαιτητή πως " δεν μπορούμε να παίξουμε σε αυτό το κορτ".

Ο "δήμιος" του Φέντερερ δεν θα κάνει άλλες ζημιές
© REUTERS

Η πτώση του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ

Υπό το βλέμμα της Μαρία Σαραπόβα αρνήθηκε να επιστρέψει και τότε ξεκίνησε να βρέχει. Μετά από διακοπή έντεκα λεπτών οι δύο παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο. Τελικά ο 22χρονος Βούλγαρος έχασε το σετ με 11-9 και το ματς.

Είπε μετά το τέλος του αγώνα " ξεκίνησε να βρέχει κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Νόμιζα πως ο διαιτητής θα έλεγε κάτι. Όταν γλίστρησα, έπεσα κάτω και χτύπησα το γοφό μου. Του είπα πως "δεν θα σερβίρω". Έπρεπε να σταματήσουμε και να περιμένουμε μια άλλη ευκαιρία". Περνούν πολλά πράγματα από το μυαλό σου όταν κάθεσαι στην καρέκλα και περιμένεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ