ΤΕΝΙΣ

Νίκησε τον καρκίνο & επέστρεψε

Νίκησε τον καρκίνο & επέστρεψε

Δώδεκα μήνες μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από λέμφωμα Χότζκιν ο Βρετανός τενίστας Ρος Χάτσινς αγωνίζεται στο Αυστραλιανό Όπεν.

Είναι η ιστορία που κυριάρχησε την 3η μέρα του Αυστραλιανού Όπεν. Η θριαμβευτική επιστροφή του Βρετανού τενίστα Ρος Χάτσινς σε Grand Slam.

Πριν από ένα χρόνο είχε ανακοινώσει πως οι γιατροί διέγνωσαν πως έπασχε από λέμφωμα Χότζκιν, μια μορφή καρκίνου που πρωτίστως χτυπάει νέους από 15 έως 35 χρονών. Η ίδια που στέρησε τη ζωή από την 23χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Μαριάννα Ζαχαριάδη.

Ένα χρόνο μετά τον πρώτο κύκλο χημειοθεραπείας ο 28χρονος Βρετανός και ο συμπατριώτης του, Κόλιν Φλέμινγκ νίκησαν τον Αυστραλό Μαρίνκο Ματόσεβιτς και τον Πολωνό Μίχαλ Πζιέζνι με 4-6, 6-4, 6-0 για να πάρουν την πρόκριση στον 2ο γύρο του διπλού στο Αυστραλιανό Όπεν.

" Ήταν απίστευτος αγώνας και νιώθω πολύ όμορφα αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Χάτσινς, ενώ ο Φλέμινγκ που καθόταν δίπλα του δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνηση του.

Όλα είχαν ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2012 στους αγώνες της Μεγάλης Βρετανίας στο Davis Cup με το Βέλγιο. Ο Χάτσινς κατέρρευσε με πόνους στην πλάτη. Ο οξύς πόνος επέστρεψε τον Σεπτέμβριο που έπαιζε στο Αμερικανικό Όπεν.

Ένας φυσιοθεραπευτής στο προπονητικό καμπ της Ισπανίας στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012 του είπε να επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία για να κάνει εξετάσεις. Του είπε πως μπορεί να είχε πέτρα ή το χειρότερο όγκο στα νεφρά.

Τα νεφρά ήταν "καθαρά", όμως οι εξετάσεις έδειξαν πρόβλημα στους πνεύμονες. Κοίταξαν στους λεμφαδένες, ήταν πρησμένοι. Η βιοψία έδειξε καρκίνο.

Ο πρώτος που το έμαθε ήταν ο Άντι Μάρεϊ, με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία. Όταν ο Μάρεϊ νίκησε στο Μπρισμπέιν αφιέρωσε τον τίτλο στο φίλο του. Ακόμα και όταν κατέκτησε το Γουίμπλεντον, ο πρώτος Βρετανός μετά από 77 χρόνια, τον Χάτσινς κοίταζε που καθόταν στο box του πίσω από τη σύντροφο του.

"Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα επέστρεψε. Έξι μήνες μετά το ok των γιατρών. Δεν τον έχω δει σε κακή διάθεση", σχολίασε ο Μάρεϊ. Ο Χάτσινς σκέφτεται πως έχασε χρόνο, είναι ήδη 28 χρονών και δεν θα παίζει τένις για πάντα.

Τον Μάιο του 2013 η 24χρονη Ρωσίδα Αλίσα Κλεϊμπανόβα επέστρεψε στο τένις. Υπέφερε και η ίδια από λέμφωμα Χότζκιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ