ΤΕΝΙΣ

Μάρεϊ: Ο πρώτος Βρετανός σε τελικό, 74 χρόνια μετά!

Μάρεϊ: Ο πρώτος Βρετανός σε τελικό, 74 χρόνια μετά!

Ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 6-4, 3-6, 7-5) του Ζο-Βιλφρέ Τσόνγκα και είναι ο πρώτος Βρετανός που θα βρεθεί σε τελικό του Γουίμπλεντον από το μακρινό 1938 και τον Μπάνι Όστιν!

Η... κατάρα έσπασε και ο Άντι Μάρεϊ θα είναι στον τελικό του Γουίμπλεντον, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ .

Ο Σκοτσέζος τενίστας, είχε τέσσερις χαμένους ημιτελικούς στο Γκραν Σλαμ της πατρίδας του, όμως την πέμπτη φορά τα κατάφερε και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Ένα εισιτήριο, που είχε να βρεθεί σε χέρια Βρετανού από το 1938 και τον Μπάνι Όστινι. Έτσι λοιπόν, ο Μάρεϊ 74 χρόνια μετά, θα έχει τη συμπαράσταση των συμπατριωτών του και ευελπιστεί να κατακτήσει το πρώτο Γκραν Σλαμ της καριέρας του (έχει δύο χαμένους τελικούς στην Αυστραλία και ένα στο Αμερικάνικο όπεν).

Ο Βρετανός τενίστας είχε απέναντί του έναν αντίπαλο, που του έχει πάρει τον αέρα και συνέχισε την καλή παράδοση. Συγκεκριμένα, ο Μάρεϊ σε 7 παιχνίδια απέναντι στον Τσόνγκα έχει 6 νίκες και μάλιστα το 2010 είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον και το αποτέλεσμα ήταν όπως σήμερα. 3-1 σετ υπέρ του Βρετανού.

Ο Άντι Μάρεϊ ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και πήρε σχετικά εύκολα τα δύο πρώτα σετ, όμως στη συνέχεια, ο Τσόνγκα κατάφερε να μειώσει σε 3-1 και λίγο έλειψε να φτάσει το παιχνίδι στα 5 σετ.

Τελικά, ο Βρετανός τενίστας πήρε με 7-5 games το 4ο σετ και έκανε όλο το Γουίμπλεντον να είναι στο πόδι και να πανηγυρίζει για τον συμπατριώτη του.

Το Σάββατο στις 16:00, η Σερένα Γουίλιαμς αντιμετωπίζει την Ραντβάνσκα στον τελικό των γυναικών. Διαβάστε όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες στο Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ