ΤΕΝΙΣ

Ήρθε η ώρα της Μπουσάρ

Ήρθε η ώρα της Μπουσάρ

Η επόμενη σταρ του γυναικείου τένις, η 20χρονη Εζενί Μπουσάρ προκρίθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον εις βάρος της Σιμόνα Χάλεπ. Το Σάββατο (5/7) αντιμετωπίζει την Πέτρα Κβίτοβα.

Στο Γουίμπλεντον πρωτοεμφανίστηκαν η Άννα Κουρνικόβα και η Μαρία Σαραπόβα, στο Γουίμπλεντον πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία στην καριέρα της η Εζενί Μπουσάρ. Η επόμενη τενίστρια που θα γίνει σταρ εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μετά από τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν και του Ρολάν Γκαρός, η 20χρονη Καναδή προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του Γουίμπλεντον.

Στον ημιτελικό νίκησε με 7-6 (7-5), 6-2 τη φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός, Σιμόνα Χάλεπ. Αντίπαλος της στον τελικό του Σαββάτου θα είναι η νικήτρια το 2011, Πέτρα Κβίτοβα.

"Ποτέ δεν λέω πως εκπλήσσομαι (σ.σ. από τα αποτελέσματα μου) γιατί έχω δουλέψει σκληρά. Είναι χρόνια που προετοιμάζομαι", σχολίασε η Μπουσάρ που πήγε να ζήσει στη Φλόριντα στα 12 της χρόνια.

Προπονητής της από τότε είναι ο Αμερικανός Νικ Σαβιάνο. Φορώντας το καπελάκι και το μπλουζάκι με το όνομα του (σ.σ. διατηρεί ακαδημία τένις) ο Σαβιάνο προκάλεσε άσχημη εντύπωση με τη συμπεριφορά του, κοουτσάροντας φανερά την παίκτρια του από το θεωρείο.

Στο πρώτο σετ και ενώ το σκορ ήταν 2-2 η Χάλεπ ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ. Είχε γυρίσει τον αστράγαλο της και ο γιατρός της έδεσε το πόδι. Οι δύο παίκτριες κράτησαν το σερβίς τους και έτσι το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Μπροστά με 3-2 η Ρουμάνα, είδε τον διαιτητή Καντέρ Νουνί να διακόπτει τον αγώνα γιατί υπήρχε αναστάτωση ανάμεσα στους θεατές. Μια γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο.

Ήρθε η ώρα της Μπουσάρ

Η Σιμόνα Χάλεπ

Ένα διαγώνιο μπάκχαντ από τη Μπουσάρ και ένα αβίαστο λάθος από τη Χάλεπ, έδωσαν στην Καναδή προβάδισμα δύο πόντων (6-4) όταν συνεχίστηκε ο αγώνας. Μετά από εξήντα λεπτά αγώνα η Μπουσάρ έσφιγγε τη γροθιά της, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Η Μπουσάρ έκανε break στο τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Η Χάλεπ ξεκίνησε το πέμπτο γκέιμ με διπλό λάθος, στο 30-30 έχασε δύο εύκολους πόντους με το φόρχαντ, επιτρέποντας στην αντίπαλο της να φύγει μπροστά με διπλό break για το 4-1. Συντήρησε τη διαφορά και με ένα μεγάλο σερβίς η Μπουσάρ πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

Η πριγκίπισσα Ευγενία, από την οποία πήρε το όνομα της η Εζενί (σ.σ. η δίδυμη αδερφή της ονομάζεται Βεατρίκη, ο αδερφός της Ουίλιαμ και η μικρότερη αδερφή Σάρλοτ από τους γονείς της που λατρεύουν τη μοναρχία από ότι φαίνεται) δεν έχει κάνει την εμφάνιση της στο "All England Club". Παρών στο θεωρείο της Μπουσάρ στους τελευταίους αγώνες της είναι ο Καναδός ηθοποιός Τζιμ Πάρσονς που ενσαρκώνει τον δημοφιλή ήρωα "Σέλντον" στη σειρά "The Big Bang Theory".

Το 2012 η Μπουσάρ κατέκτησε το Γουίμπλεντον στα τζούνιορ και το 2013 ήταν η πρώτη φουλ σεζόν της στην WTA Tour. Για πρώτη φορά στην ιστορία του τένις θα βρεθούν στον τελικό δύο παίκτριες που έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του 90' η γεννηθείσα το 1994 Μπουσάρ και η Κβίτοβα που ήρθε στη ζωή το 1990.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ