ΤΕΝΙΣ

Η Σερένα και η χαρά των "έξι"

Η Σερένα και η χαρά των "έξι"

Χάρη στον έκτο τίτλο της στο Μαϊάμι η Σερένα Γουίλιαμς πρόσθεσε το όνομα της σε ένα εκλεκτό γκρουπ αθλητριών με έξι ή περισσότερους τίτλους στην κατοχή της.

Εξαιτίας της άρνησης της να αγωνιστεί στο Ίντιαν Γουέλς η Σερένα Γουίλιαμς δεν θα κάνει ποτέ το "ανοιξιάτικο" νταμπλ δηλαδή Ίντιαν Γουέλς και Μαϊάμι.

Όπως είχε δηλαδή την ευκαιρία να το καταφέρει η Μαρία Σαραπόβα το Σάββατο (30/3), όμως με την ήττα της δεν κατάφερε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Στέφι Γκραφ και της Κιμ Κλάιστερς.

Η Σερένα, η οποία γιόρτασε την κατάκτηση του πρώτου μεγάλου τίτλου της φέτος με μια βόλτα στην παραλία (φωτό), γεύμα με τηγανητό κοτόπουλο και καραόκε το βράδυ με την οικογένεια της, πρόσθεσε το όνομα της σε ένα εκλεκτό γκρουπ αθλητριών με έξι ή περισσότερους τίτλους σε ένα τουρνουά.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, η Κρις Έβερτ και η Στέφι Γκραφ είναι οι τρεις τενίστριες που μοιράζονται αυτή τη διάκριση με την 31χρονη από το Παλμ Μπιτς Γκάρντενς.

Και μολονότι η Σερένα που εξασφάλισε την παραμονή της στο Νο1 τουλάχιστον μέχρι το "Mutua Madrilena Open" στη Μαδρίτη (σ.σ. φέτος θα διεξαχθεί κανονικά στο χώμα και όχι στα μπλε γήπεδα του 2012), δύσκολα θα καταρρίψει το ρεκόρ της Ναβρατίλοβα με 12 νίκες σε τουρνουά στο Σικάγο, αλλά έχει τη δυνατότητα να "πιάσει" τη σπουδαιότερη αριστερόχειρα και την Έβερτ στα Grand Slams.

Αμφότερες κατέκτησαν από δεκαοχτώ τίτλους, η Σερένα έχει δεκαπέντε και με νίκες στα τρία εναπομείναντα Grand Slams θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο της κορυφαίας όλων των εποχών. Η Γκραφ που είχε πέντε τίτλους στο Μαϊάμι, βρίσκεται πιο μακριά, με 22 Grand Slams.

Η Σερένα θα έχει την ευκαιρία να κάνει επτά τους τίτλους της στο Μαϊάμι το 2014 και να γίνει το πιο επιτυχημένο όνομα στην ιστορία του τουρνουά, αφού τώρα μοιράζεται την πρώτη θέση με τον σύζυγο της Γκραφ, τον Άντρε Άγκασι.

Ας δούμε τις νίκες-ρεκόρ της "Αγίας Τριάδας".

Κρις Έβερτ

Family Circle Cup (Χίλτον Χεντ/Αμέλια Άιλαντ) 8 τίτλοι

Ρολάν Γκαρός 7 τίτλοι

Όπεν ΗΠΑ 6 τίτλοι

Ιντιανάπολις 6 τίτλοι

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα

Σικάγο 12 τίτλοι

Ίστμπουρν 11 τίτλοι

Γουίμπλεντον 9 τίτλοι

Ουάσινγκτον 9 τίτλοι

Ντάλας 9 τίτλοι

Τελικοί WTA 8 τίτλοι

Λος Άντζελες 8 τίτλοι

Ορλάντο 7 τίτλοι

Φίλντερσταντ/Στουτγάρδη 6 τίτλοι

Χιούστον 6 τίτλοι

Στέφι Γκραφ

Βερολίνο 9 τίτλοι

Γουίμπλεντον 7 τίτλοι

Ρολάν Γκαρός 6 τίτλοι

Αμβούργο 6 τίτλοι

Ζυρίχη 6 τίτλοι

Μπράιτον 6 τίτλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ