ΤΕΝΙΣ

Η συγκλονιστική Μουγκουρούθα κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός

Η συγκλονιστική Μουγκουρούθα κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός

Η Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα ήταν εξαιρετική στον τελικό κόντρα στην Σερένα Ουίλιαμς και με 5-7, 4-6 κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός.

Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις η Γκαμπίνιε Μπουγκουρούθα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο σε Grand Slam στην καριέρα της. Στη δεύτερη μόλις συμμετοχή της σε τελικό επιβλήθηκε με 5-7, 4-6 επί της Σερένα Ουίλιαμς και πήρε την άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στο Γουίμπλεντον.

Με όπλο της το πρώτο σερβίς της όπου είχε ποσοστό κερδισμένων πόντων πάνω από 70%, αλλά και την ψυχραιμία της στα μεγάλα ράλι η Μουγκουρούθα έγινε η δεύτερη Ισπανίδα που κατακτά το Ρολάν Γκαρός. Η πρώτη που το είχε καταφέρει ήταν η Αράντσα Σάντσεθ Βικάριο που το είχε κατακτήσει το 1989, 1994, 1998.

Παράλληλα, ανάγκασε την αντίπαλο της σε ένα αρνητικό ρεκόρ. Για πρώτη φορά στη μεγάλη της καριέρα η Σερένα Ουίλιαμς φτάνει σε δύο συνεχόμενους τελικούς Grand Slam χωρίς να κατακτήσει κανέναν τίτλο. Η αρχή έγινε στην Αυστραλία όπου έχασε στον τελικό από την Κέρμπερ και ακολούθησε η ήττα της τώρα στο Ρολάν Γκαρός.

Μετά από αυτή τη νίκη της η Μουγκουρούθα θα ανέβει στη δεύτερη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης με την Σερένα να παραμένει στην κορυφή.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE.

Ο αγώνας: Τα πρώτα τρία game θα μπορούσαμε να πούνε ότι ήταν αναγνωριστικά για τις δύο αθλήτριες. Η Μουγκουρούθα ήταν εκείνη η οποία έφτασε στο πρώτο break στο πέμπτο game και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενη το σερβίς της έκανε το 4-2. Η Σερένα απάντησε με τρία συνεχόμενα κερδισμένα game προηγήθηκε με 5-4. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία της αντίδραση στο σετ. Βγάζοντας ορισμένους εντυπωσιακούς πόντους η Μουγκουρούθα έκανε εκείνη ένα 3-0 και πήρε το σετ με 5-7.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλήτριες έκαναν τρία συνεχόμενα break με την Μουγκουρούθα να είναι η πρώτη που κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και να προηγηθεί με 3-1. Σε αντίθεση με το πρώτο σετ η Ουίλιαμς δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις για να φτάσει στην ισοφάριση και τελικά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Ισπανίδας στο συγκεκριμένο τελικό. Η Μουγκουρούθα χρειάστηκε δέκα games για να κάνει το 6-4 και με μία εξαιρετική λόμπα να φτάσει στην κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός.

Το τέλος του μεγάλου τελικού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ