ΤΕΝΙΣ

Εύκολα στον επόμενο γύρο ο Τζόκοβιτς

Serbia's Novak Djokovic reacts after defeating France's Gael Monfils during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Vincent Thian)
Serbia's Novak Djokovic reacts after defeating France's Gael Monfils during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Vincent Thian) AP

Κάνοντας το καλύτερό του παιχνίδι μέχρι τώρα στο τουρνουά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε του Άλμπερτ Ράμος-Βινόλας με 3-0 σετ. Πέρασε ο Μπέρντιχ, εκτός οι Ντελ Πότρο και Ζβέρεβ.

Δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στον Άλμπερτ Ράμος-Βινόλας και τον απέκλεισε στα τρία σετ, παίρνοντας την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Australian Open.

Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε με 6-2, 6-3, 6-3 και συνέχισε την καλή του παράδοση κόντρα στον Ισπανό, από τον οποίο δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ.

Με την 61η νίκη του στη Μελβούρνη, ο κάτοχος 12 Grand Slam τίτλων θα επιστρέψει στο 4ο γύρο του Australian Open για 11η φορά στην καριέρα του, στην προσπάθειά του για να κατακτήσει και πάλι τον τίτλο.

Ο Nole διεκδικεί τον 7ο τίτλο του στη Μελβούρνη, ξεπερνώντας τον Ρόι Έμερσον από το 1967, όντας πλέον ο πολυνίκης. Την Δευτέρα (22/1), ο 30χρονος Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον 21χρονο, Χιεόν Τσανγκ, Ο νεαρός Κορεάτης νίκησε στα πέντε σετ τον Αλεξάντερ Ζβέρεβ, επιστρέφοντας δυο φορές από σετ πίσω.

Ο Τσανγκ επικράτησε με 5-7, 7-6 (3), 2-6, 6-3, 6-0, φτάνοντας στην πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Μετά την περσινή του απουσία από τον 4ο γύρο του Australian Open, o Τόμας Μπέρντιχ θα επιστρέψει στους "16". Ο 32χρονος Τσέχος δεν έχασε ούτε ένα σετ από τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο ( 6-3, 6-3, 6-2) και εξασφάλισε την παρουσία του στη δεύτερη εβδομάδα του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Αντίπαλός του θα είναι ο Ιταλός, Φάμπιο Φονίνι, ο οποίος συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον 36χρονο Γάλλο, Ζουλιέν Μπενετό, αλλά έφτασε τελικά στη νίκη με 3-6, 6-2, 6-1, 4-6, 6-3 και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στους "16" του Australian Open.

Ο Ντόμινικ Τιμ έκανε ένα φοβερό ματς και πήρε τη νίκη στα τρία σετ επί του Αντριάν Μαναρίνο. Σε κάτι περισσότερο από δυο ώρες, επιβλήθηκε με 6-4, 6-2, 7-5 και επέστρεψε στις straight sets νίκες. Την Δευτέρα (22/1) θα αντιμετωπίσει μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του τουρνουά, τον Τένις Σαντγκρεν, Νο97 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο 26χρονος Αμερικανός, ο οποίος στον β' γύρο πέταξε εκτός τον Στάνισλας Βαβρίνκα, απέκλεισε τον Μαξιμιλιάν Μάρτετερ με 5-7, 6-3, 7-5, 7-6 (5).

AP Photo/Vincent Thian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ