ΤΕΝΙΣ

Έτοιμη για να λάμψει η Σάκκαρη

Έτοιμη για να λάμψει η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Βένους Γουίλιαμς, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 2-1 σετ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Wimbledon.

Το χειροκρότημα όλων όσων παρακολούθησαν την αναμέτρηση της με τη Βένους Γουίλιαμς κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη. Μπορεί πριν από την έναρξη του αγώνα όλοι να θεωρούσαν ότι η 36χρονη Αμερικανίδα θα είχε εύκολο έργο αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε μέσα στο κορτ.

Από την αρχή του αγώνα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τα έδωσε όλα και απέδειξε ότι το μέλλον της ανήκει. Η ήττα με 5-7, 6-4, 3-6 περνά σε δεύτερη μοίρα αφού η 20χρονη τενίστρια έβαλε δύσκολα στη μεγάλη αντίπαλό της.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πριν το τουρνουά τις δύο αθλήτριες τις χώριζαν 107 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Η Βένους Γουίλιαμς παρά τα 36της χρόνια βρίσκεται σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα και τώρα είναι στο Νο8, ενώ η Μαρία Σάκκαρη είναι στο 115. Βέβαια, είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί μέσα στην πρώτη 100άδα στο προσεχές διάστημα και έχει όλες τις δυνατότητες να σκαρφαλώσει ακόμα ψηλότερα.

Η Βένους Γουίλιαμς προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο σετ και έφτασε μία ανάσα από το τρίτο της game με τη Σάκκαρη να επιστρέφει από το 40-0 και να μειώνει σε 2-1. Η 36χρονη Αμερικανίδα προηγήθηκε με 4-1 για να έρθει μία εντυπωσιακή αντεπίθεση της Σάκκαρη που με τρία συνεχόμενα game έκανε το 4-4! Το σετ στη συνέχεια κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την Γουίλιαμς να το κατακτά τελικά με 7-5 έπειτα από μία ώρα αγώνα.

Στο δεύτερο σετ όμως η Μαρία Σάκκαρη ήταν ανώτερη και έφτασε δίκαια στην ισοφάριση. Με τρία διαδοχικά break η 20χρονη Ελληνίδα προηγήθηκε με 4-1 και έπαιζε εξαιρετικά κόντρα στη μεγάλη της αντίπαλο. Η Βένους κατάφερε να μειώσει σε 4-3, αλλά στο 10ο και κρίσιμο game η Σάκκαρη άντεξε στην πίεση, έκανε το 5-3 και έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 6-4.

Η Βένους στο τρίτο σετ κατάφερε να σταθεροποιήσει το σερβίς της και με αυτό το όπλο έφτασε στην κατάκτηση του με 6-3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ