ΤΕΝΙΣ

Ένα αστέρι ανατέλλει στα... 34 χρόνια

Ένα αστέρι ανατέλλει στα... 34 χρόνια

Ο Βίκτορ Εστρέγια Μπούργκος από τη Δομινικανή Δημοκρατία δεν ήθελε να εγκαταλείψει τα κορτ του τένις δίχως να έχει κατακτήσει επαγγελματικό τίτλο. Στο Κίτο ο 34χρονος έγραψε ιστορία (video).

Μέχρι τα 33 του χρόνια η καριέρα του Βίκτορ Εστρέγια Μπούργκος δεν ήταν ιδιαίτερα. Με το που μπήκε στα 34 του χρόνια στις 2 Αυγούστου ήρθαν τα πάνω κάτω. "Αστέρι" όπως υποδηλώνει και το πρώτο του επίθετο (Εστρέγια) ο τενίστας από το νησάκι της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Πρώτα ήρθε η παρουσία του στον 3ο γύρο (η φάση των 32) στο Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών όπου αποκλείστηκε σε τρία σετ, σε τρία τάι μπρέικ από τον Μίλος Ράονιτς, ακολούθησε η εμφάνιση του στο Top100 της παγκόσμιας κατάταξης και τώρα ο πρώτος τελικός.

Όλα ρεκόρ για τον εκπρόσωπο της Δομινικανής Δημοκρατίας. Στο νησί της Καραϊβικής παίζουν μπέιζμπολ, ωστόσο ο διασημότερος αθλητής είναι ο Φέλιξ Σάντσες, χρυσός Ολυμπιονίκης στα 400μ. εμπόδια. Τα κατορθώματα του Εστρέγια Μπούργκος πάντως ήταν αρκετά για την ανάδειξη του σε κορυφαίο αθλητή της χρονιάς για το 2014 στην πατρίδα του.

Βάζει υποψηφιότητα και για το 2015 μετά το θρίαμβο του στον τελικό του ζωμάτινου τουρνουά "Ecuador Open Quito". Στον τελικό νίκησε με 6-2, 6-7 (5-7), 7-6 (7-5) το Νο1 του ταμπλό, τον Ισπανό Φελιθιάνο Λόπεθ. Είχαν προηγηθεί νίκες επί του Νο4 του ταμπλό Μάρτιν Κλίτζαν και του Νο6 του ταμπλό, Τόμας Μπελούτσι.

Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρωτάρης νικητής σε τουρνουά της ATP και τη Δευτέρα (9/2) βρίσκεται στο Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης.

" Ονειρευόμουν να μην αποχωρήσω από την ATP δίχως να έχω κατακτήσει ένα τίτλο. Είναι σημαντικό για τον καθένα παίκτη, για μένα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Το Κίτο θα παραμείνει στην καρδιά μου για πάντα. Ελπίζω πως αυτή δεν είναι η πρώτη και τελευταία φορά και θα συνεχίσω να παίζω καλό τένις, ώστε να παραμείνω στο Top100".

Ο Εστρέγια Μπούργκος είχε αφήσει το τένις και επέστρεψε στα κορτ στα 26 του χρόνια. Έκτοτε με συνεχόμενες εμφανίσεις σε τουρνουά Challenger έφτασε σε αυτό το σημείο. Το motto του είναι "the sky is the limit" και ελπίζει πως μέχρι να κρεμάσει τη ρακέτα του θα έχει αναμετρηθεί με τον Ρότζερ Φέντερερ, τον αγαπημένο του τενίστα.

Δείτε τη νίκη του στον τελικό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ