ΤΕΝΙΣ

Έγινε μάνατζερ ο Φέντερερ

Έγινε μάνατζερ ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ συνεταιρίστηκε με τον μάνατζερ του και άνοιξαν γραφείο μάνατζμεντ. Έχουν ήδη αποσπάσει τις υπογραφές του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και του Γκριγκόρ Ντιμίτροφ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν είναι πλέον ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο, ωστόσο επιχειρηματικά δεν έχει αντίπαλο. Ο Ελβετός τενίστας έχει καταφέρει να δημιουργήσει brand με το όνομα του, κάτι που λίγοι αθλητές έχουν καταφέρει.

Έτσι αποφάσισε να τολμήσει να συστήσει το δικό του γραφείο εκπροσώπησης αθλητών μαζί με τον μάνατζερ του, Τόνι Γκόντσικ και άλλους δύο Αμερικανούς επιχειρηματίες. Το όνομα της επιχείρησης είναι Team8.

Την επόμενη φορά που ο Φέντερερ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και τον Γκριγκόρ Ντιμίτροφ, θα γνωρίζει πως αντίπαλοι του θα είναι δύο παίκτες της εταιρείας του, αφού είναι οι πρώτοι που υπέγραψαν.

Μάλιστα η απόφαση του Ντελ Πότρο να εγκαταλείψει τον επί σειρά ετών μάνατζερ του, είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Ο αμερικανικής καταγωγής Γκόντσικ είναι ο άνθρωπος που βοήθησε τον Φέντερερ να στήσει την αυτοκρατορία του. Ξεκίνησε να τον εκπροσωπεί το 2005 όταν ακόμα εργαζόταν στον κολοσσό που καταρρέει πλέον, την IMG (International Management Group). Oι δυο τους έφυγαν από την IMG το 2005 με τον Γκόντσικ να αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου στον τομέα του τένις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times ο Γκόντσικ από την έδρα του γραφείου στο Κλίβελαντ είπε πως η Team8 δεν θα κυνηγήσει πολλά ονόματα, " θα είμαστε ένα μπουτίκ γραφείο που θα εκπροσωπεί ορισμένους σπουδαίους αθλητές".

Στο πελατολόγιο του Γκόντσικ ο οποίος έχει παντρευτεί τη Μαίρη Τζο Φερνάντες, έχουν βρεθεί δύο πρώην Νο1 τενίστριες, η Μόνικα Σέλες και η Λίντσεϊ Ντάβενπορτ, η Μαίρη Πιρς, η Άννα Κουρνικόβα μετά την αποχώρηση της από τα κορτ και ο στενός φίλος του Φέντερερ, ο Τόμι Χάας.

Αρχικά ο Φέντερερ, σύμφωνα με τον Γκόντσικ, θα είναι πελάτης και όχι συνέταιρος (σ.σ. προφανώς δεν επιτρέπεται) και αυτό το γραφείο αντιπροσωπεύει μια από τις πρώτες κινήσεις του Ελβετού για όταν θα εγκαταλείψει τα κορτ.

" Μπορώ να "πουλήσω" τον Ρότζερ Φέντερερ καλά, αλλά κανένας δεν μπορεί να πουλήσει καλύτερα τον Ρότζερ από τον ίδιο τον Ρότζερ", είπε ο Γκόντσικ αναφερόμενος φυσικά στην αγωνιστική ταυτότητα του αθλητή του και πρόσθεσε "του λέω πάντα πως υπήρξες πολύ επιτυχημένος στα κόρτ, αλλά σου υπόσχομαι πως θα είναι σαφώς πιο επιτυχημένος όταν σταματήσεις το τένις".

Φημολογείται πως τον ίδιο δρόμο με τον Φέντερερ θα ακολουθήσει και ο Ράφα Ναδάλ. Τουλάχιστον στην Ισπανία, εκπροσωπώντας αθλητές της χώρας. Και εκείνος ακολούθησε τον μάνατζερ του, Κάρλος Κόστα, ενώ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναζητεί την επόμενη στέγη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ