ΤΕΝΙΣ

Δύσκολο πράγμα η εφηβεία

Δύσκολο πράγμα η εφηβεία

Στα προημιτελικά του US Open σταμάτησε η πορεία της 17χρονης Μπελίντα Μπέντσιτς. Άδοξο τέλος είχε και η προσπάθεια της 15χρονης Σίσι Μπέλις.

Είναι δύο από τα πρόσωπα του φετινού Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών (US Open). Την Τρίτη (2/9) με διαφορά λίγης ώρας η 17χρονη Ελβετίδα Μπελίντα Μπέντσιτς και η 15χρονη Αμερικανίδα Σίσι Μπέλις αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του τουρνουά. Για τη Μπέλις ήταν η δεύτερη φορά.

Πρώτα από όλα η Μπέντσιτς, η νεαρότερη τενίστρια στην 8άδα του τουρνουά μετά την 16χρονη Μαρτίνα Χίνγκις το 1996, γνώρισε την ήττα με 6-2, 6-1 από την Κινέζα Σουάι Πενγκ.

Η Μπέντσιτς που βρισκόταν στο εξώφυλλο όλων των σημερινών ελβετικών εφημερίδων, δέχθηκε και παρατήρηση από τον διαιτητή γιατί δεχόταν οδηγίες από την προπονήτρια της, τη Μέλανι Μόλιτερ. Τη μητέρα και προπονήτρια της Χίνγκις που έχει αναλάβει τη Μπελίντα από μικρή ηλικία.

Παρά την απουσία της Λι Να, η Κίνα θα έχει παρουσία στα ημιτελικά του US Open χάρη στην 28χρονη Σουάι Πενγκ. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της στο μονό. Η Νο1 παίκτρια στον κόσμο στο διπλό είχε 24 winners με ελάχιστα αβίαστα λάθη.

Έβγαλε εκτός συνέχειας την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει είτε την Σάρα Εράνι, είτε την Κάρολαϊν Βοζνιάκι. Η Κινέζα έχει ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού, παίζει τόσο το φόρχαντ, όσο και το μπάκχαντ με δύο χέρια σαν τη Μόνικα Σέλες.

Δύσκολο πράγμα η εφηβεία

Νωρίτερα, η Μπέλις που έγινε διάσημη εν μια νυχτί όταν απέκλεισε στον 1ο γύρο τη φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν, Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, αποκλείστηκε για δεύτερη φορά από το τουρνουά. Στον 2ο γύρο των τζούνιορ γνώρισε την ήττα με 7-6, 2-6, 6-1 από τη Ρωσίδα Νατάλαι Βιχλιάντσεβα.

Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι διοργανωτές που κοίταξαν την... τσέπη τους, βάζοντας τη Μπέλις να παίξει και στους δύο αγώνες της σε ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα του "Billie Jean King National Tennis Centre". Δεν συνηθίζεται να παίζουν οι τζούνιορ σε μεγάλα γήπεδα.

Δύσκολο πράγμα η εφηβεία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ