ΤΕΝΙΣ

Δύσκολα γενέθλια για Φέντερερ

Δύσκολα γενέθλια για Φέντερερ

Ανήμερα των 32ων γενεθλίων του ο Ρότζερ Φέντερερ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί τόσο χαμηλά την παγκόσμια κατάταξη για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια.

Αν ο Ρότζερ Φέντερερ αγωνιζόταν σήμερα στο τουρνουά "Rogers Cup", θα έσβηνε στο γήπεδο τα 32 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του.

Ο Ελβετός επέλεξε να μη συμμετάσχει στο Μόντρεαλ, έναν από τους αγαπημένους σταθμούς του, καθώς υποφέρει από ενοχλήσεις στη μέση.

Στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης πλέον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί ακόμα και στο Νο7 του κυρίως ταμπλό στο Αμερικανικό Όπεν (26/8-9/9).

Τόσο ο Τόμας Μπέρντιχ (Νο6), όσο και ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Νο7) βρίσκονται κοντά στον 32χρονο Φέντερερ. Οι δύο παίκτες αγωνίζονται στο Τορόντο.

Ωστόσο η μεγάλη πρόκληση για τον νικητή 17 Grand Slam τουρνουά θα είναι το Masters της ερχόμενης εβδομάδας στο Σινσινάτι όπου είναι ο κάτοχος του τίτλου δηλαδή υπερασπίζεται 1.000 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Αν γίνει το... χειρότερο, ο Φέντερερ θα βρεθεί για πρώτη φορά εκτός Top6 από τον Φεβρουάριο του 2003, λίγους μήνες πριν από το πρώτο του Grand Slam στο Γουίμπλεντον. Στο Νο7 είχε βρεθεί για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2002.

Όσο για το πώς πέρασε τα γενέθλια του ο Φέντερερ. Φυσικά στο γήπεδο. Βρίσκεται ήδη στο Σινσινάτι για μια "μίνι" προετοιμασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ