ΤΕΝΙΣ

Αυτός είναι ο Τσόριτς

Αυτός είναι ο Τσόριτς

Ο Μπόρνα Τσόριτς έχει φροντίσει ήδη να κάνει το όνομά του γνωστό στους φίλους του τένις και εμείς σας παρουσιάζουμε όσα πρέπει να ξέρετε για αυτόν. (VIDEOS)

Το απόγευμα της Παρασκευής θα το θυμάται για πολλά χρόνια ο Μπόρνα Τσόριτς. Η νίκη του επί του Ράφαελ Ναδάλ ήταν ίσως ένα πρόωρο δώρο γενεθλίων, σίγουρα όμως ήταν ένα μήνυμα προς όσους δεν τον ήξεραν πως ήρθε για να μείνει.

Στις 14 Νοεμβρίου κλείνει τα 18 του χρόνια και σύμφωνα με τους ειδικούς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αθλητές που θα μας απασχολήσουν έντονα στο μέλλον.

Για άλλους αυτό το μέλλον είναι μακρινό, για κάποιους άλλους ίσως έρθει νωρίτερα από ότι το περιμέναμε αφού χρόνο με το χρόνο το παιχνίδι του Κροάτη γίνεται ολοένα και καλύτερο. Εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση που βγάζει στο παιχνίδι του παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως είναι αρκετά νευρικός, απλά φροντίζει να το κρύβει.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει το δικό του ξεπέταγμα και δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα.

Ο νέος Ναδάλ;

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο ωστόσο αρκετοί τον παρομοιάζουν ήδη ως τον νέο Ναδάλ. Ήδη σύντομα αναμένεται να επαναλάβει κάτι που τελευταίος το είχε κάνει ο μεγάλος Ισπανός.

Το 2004 ο Ναδάλ και ο Γκασκέ ήταν οι τελευταίοι που πριν καν κλείσουν τα 18 τους βρέθηκαν μέσα στην πρώτη κατοστάδα της Παγκόσμιας κατάταξης. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και με τον Τσόριτς.

Αυτή τη στιγμή ο νεαρός Κροάτης βρίσκεται στην 124η θέση και μετά τις εμφανίσεις του στην Ελβετία αναμένεται να βρεθεί στην πρώτη κατοστάδα.

No. 4 seed Borna Coric defeated Thanasi Kokkinakis, 3-6, 6-3, 6-1, in the junior boys singles final on Day 14 of the 2013 US Open.
No. 4 seed Borna Coric defeated Thanasi Kokkinakis, 3-6, 6-3, 6-1, in the junior boys singles final on Day 14 of the 2013 US Open. MIKE LAWRENCE/USOPEN.ORG

Η κόντρα του με τον Κοκκινάκη

Στην κατηγορία των Junior ο Μπόρνα Τσόριτς είχε τη δική κόντρα με έναν Ελληνοαυστραλό που και εκείνος συγκαταλέγεται στα μεγάλα ταλέντα.

Ο λόγος φυσικά για τον Θανάση Κοκκινάκη. Οι δύο τους βρέθηκαν πέρσι δύο φορές αντιμέτωποι σε σημαντικούς αγώνες τουρνουά. Η πρώτη φορά ήταν στο Αυστραλιανό OPEN. Εκεί ο Κοκκινάκης αντιμετώπισε τον Τσόριτς στον ημιτελικό του τουρνουά και επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 σετ (6-3, 6-2).

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στην Αμερική. Εκεί οι δύο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό. Ο Κοκκινάκης πήρε το πρώτο σετ με 6-3 με τον Τσόριτς όμως να κατακτά τα δύο επόμενα και μαζί τον τίτλο.

Δείτε ορισμένα βίντεο του ταλαντούχου Κροάτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ