ΤΕΝΙΣ

Ασέβεια Γουίμπλεντον προς τη Σερένα

Ασέβεια Γουίμπλεντον προς τη Σερένα

Στην περσινή φιναλίστ Σαμπίνε Λιζίκι και όχι στην πέντε φορές πρωταθλήτρια Σερένα Γουίλιαμς έδωσαν οι διοργανωτές την τιμή να αγωνιστεί το μεσημέρι της Τρίτης στο κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντον.

Μια από τις παραδόσεις του Γουίμπλεντον είναι πως ο κάτοχος του τίτλου στους άνδρες παίζει πρώτος στο κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντον τη Δευτέρα και η νικήτρια στις γυναίκες ανοίγει τη δεύτερη μέρα (Τρίτη) στο κεντρικό κορτ.

Κι αν ο Άντι Μάρεϊ θα υπερασπιστεί τον τίτλο του, η περσινή νικήτρια Μαριόν Μπαρτόλι θα βρίσκεται στη θέση της τηλεσχολιάστριας, μιας και αποχώρησε από την ενεργό δράση λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του τουρνουά.

Η θέση της Μπαρτόλι έμεινε κενή. Το φαβορί για να την καλύψει ήταν η Σερένα Γουίλιαμς με πέντε τίτλους στο "All England Club", ενώ ήταν η νικήτρια του τουρνουά το 2012.

Οι διοργανωτές ωστόσο έδωσαν τη θέση της Μπαρτόλι στην ηττημένη του τελικού, τη Σαμπίνε Λιζίκι. Μετά τη συμμετοχή της στον τελικό η Γερμανίδα δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά, με ρεκόρ 17-16, ενώ έλυσε και τη συνεργασία της με τη Μαρτίνα Χίνγκις την οποία εμπιστεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Φυσικά η 32χρονη τενίστρια έχει άλλους λόγους να ανησυχεί. Κι αν στο Ρολάν Γκαρός δήλωσε πως δεν κοιτάζει την κλήρωση, δεν μπορεί να μην ενημερώθηκε για την κλήρωση του Γουίμπλεντον.

Αν φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο ενδέχεται να αναμετρηθεί με τη Γαλλίδα Αλιζέ Κορνέ, η οποία νίκησε τη Σερένα στο Ντουμπάι φέτος. Στον 4ο γύρο η Σερένα ίσως παίξει με μια εκ των ημιφιναλίστ στο Παρίσι, Αντρέα Πέτκοβιτς ή Εζενί Μπουσάρ. Στα προημιτελικά έχει τη Μαρία Σαραπόβα ή την Ανγκελίκ Κέρμπερ. Στα ημιτελικά είτε θα αναμετρηθεί με τη Σιμόνα Χάλεπ, είτε με την Άνα Ιβάνοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ