ΤΕΝΙΣ

Αποθέωση και δάκρυα για τη Σερένα

Αποθέωση και δάκρυα για τη Σερένα

Το 2001 αποδοκιμάστηκε έντονα στον τελικό του Indian Wells. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, η Σερένα Γουίλιαμς επέστρεψε στον... τόπο του εγκλήματος, όπου αποθεώθηκε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Διαβάστε την εκπληκτική ιστορία (Φωτογραφίες & Videos)

Ήταν απλά ένας αγώνας για το 2ο γύρο ενός τουρνουά Masters, κόντρα στη Ρουμάνα Μόνικα Νικουλέσκου, την οποία νίκησε με 7-5, 7-5. Αλλά η Σερένα Γουίλιαμς θα θυμάται για πάντα αυτή τη μέρα. Γιατί ήταν η μέρα της εξιλέωσης. Με καθυστέρηση 14 ετών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το 2001, η 19χρονη Σερένα Γουίλιαμς αντιμετωπίζει στα ημιτελικά του Indian Wells την αδερφή της, Βίνους. Ωστόσο, η Βίνους αποσύρει τη συμμετοχή της πριν την έναρξη του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάρει ξεκούραστα την πρόκριση για τον τελικό η Σερένα. Ο κόσμος κατηγορεί τις δύο αδελφές, αλλά και τον πατέρα τους για στήσιμο αγώνα, προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και του Αντρέ Άγκασι, που χαρακτηρίζει γελοία την κατηγορία.

Στον τελικό, απέναντι στην Κιμ Κλάιστερς, η Αμερικανίδα φτάνει στη νίκη, αλλά αποδοκιμάζεται έντονα, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και στο φινάλε. Το ίδιο συνέβη και με τον πατέρα της και την αδερφή της, όταν εισέρχονται στο γήπεδο πριν την έναρξη του τελικού. Μάλιστα, ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς δηλώνει στη "USA Today" πως έγινε δέκτης ρατσιστικής επίθεσης.

Κι ερχόμαστε στο 2015, όπου η Σερένα παίρνει τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στο Indian Wells μετά από 14 χρόνια απουσίας. Και μπαίνει στο Stadium 1, όπου την περιμένουν ο σπουδαίος Τζον ΜάκΕνροου, ο Μπιλ Γκέιτς και η μητέρα της, Ορασίν, αλλά και 16.000 φίλοι του τένις και ακολουθεί αυτό:

Η αποθέωση σε όλο της το μεγαλείο κι ένα κοινό μετανιωμένο για τις αποδοκιμασίες προ 14 ετών. Η συγκίνηση παραπάνω από εμφανής στις αντιδράσεις της Σερένα, η οποία δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τα δάκρυά της, όπως και η μητέρα της.

Αποθέωση και δάκρυα για τη Σερένα
Αποθέωση και δάκρυα για τη Σερένα
Αποθέωση και δάκρυα για τη Σερένα
Αποθέωση και δάκρυα για τη Σερένα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ