ΤΕΝΙΣ

Αποκλείστηκε και η Σαραπόβα

Αποκλείστηκε και η Σαραπόβα

Η Ανγκελίκ Κέρμπερ νίκησε τη Μαρία Σαραπόβα στο Γουίμπλεντον. Η Τσέχα Λούσι Σαφάροβα σφράγισε το εισιτήριο στα ημιτελικά για πρώτη φορά.

Η Μαρία Σαραπόβα δεν θα γιορτάσει όπως ήθελε την επέτειο δέκα ετών από την κατάκτηση του Γουίμπλεντον. Η Ρωσίδα αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του τουρνουά, ήταν το απόλυτο φαβορί μετά την ήττα της Λι Να και κυρίως της Σερένα Γουίλιαμς.

Η Γερμανίδα Ανγκελίκ Κέρμπερ νίκησε τα νεύρα της και στην έβδομη ευκαιρία που είχε για να πάρει τη νίκη, τα κατάφερε, επικρατώντας 7-6 (7-4), 4-6, 6-4. Η πολωνικής καταγωγής αριστερόχειρας είχε αγωνιστεί στα ημιτελικά το 2012.

Το νταμπλ Ρολάν Γκαρός-Γουίμπλεντον δεν είναι εύκολο στις γυναίκες με τη Σερένα να είναι η τελευταία που το είχε κατορθώσει, το 2012.

Η μοναδική παίκτρια που έχει απομείνει στις γυναίκες που έχει κατακτήσει τουρνουά και μάλιστα το Γουίμπλεντον είναι η Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα.

Μια άλλη Τσέχα, η Λούσι Σαφάροβα κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά ενός Grand Slam για πρώτη φορά. Η Σαφάροβα, πρώην σύντροφος του Τόμας Μπέρντιχ, νίκησε 6-3, 6-1 τη Ρωσίδα Εκατερίνα Μακάροβα.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Κβίτοβα και στην Μπάρμπορα Ζαχλάβονα-Στρικόβα δηλαδή η Τσεχία έχει εγγυημένη την παρουσία μιας παίκτριας της στον τελικό.

Η Κέρμπερ θα παίξει με την Εζενί Μπουσάρ και η Σιμόνα Χάλεπ με την περσινή φιναλίστ, Σαμπίνε Λιζίκι. Η Χάλεπ, Νο3 του ταμπλό, είχε εύκολη αποστολή στις "16" μετά την επικράτηση της με 6-3, 6-0 της Ζαρίνα Ντίγιας από το Καζαχστάν.

Η νίκη της Κέρμπερ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ