ΤΕΝΙΣ

Αποκλείστηκε ο Φέντερερ στο Όπεν της Αυστραλίας

Αποκλείστηκε ο Φέντερερ στο Όπεν της Αυστραλίας

Ο Αντρέα Σέπι έκανε την έκπληξη στο Όπεν της Αυστραλίας αποκλείοντας τον Ρότζερ Φέντερερ στον τρίτο γύρο του τουρνουά. Αποκλείστηκε ο Μάρκος Παγδατής, εύκολη πρόκριση για τον Άντι Μάρεϊ.

Ό Αντρέα Σέπι έκανε την έκπληξη στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν που διεξάγεται στην Μελβούρνη. Ο Ιταλός τενίστας απέκλεισε στον 3ο γύρο του τουρνουά τον Ρότζερ Φέντερερ (6-4, 7-6, 4-6, 7-6). Η νίκη του Σέπι είναι η σημαντικότερη στην καριέρα του καθώς στις προηγούμενες δέκα αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Ελβετό ο Σέπι είχε πάρει μόλις ένα σετ.

Ο Φέντερερ έχει μία νίκη και έξι ήττες όταν χάνει τα δύο πρώτα σετ στο Όπεν της Αυστραλίας. Η μοναδική φορά που έκανε την ανατροπή ήταν το 2009 με αντίπαλο τον Τόμας Μπέρντιχ. Επίσης, για πρώτη φορά από το 2001 ο Φέντερερ αποκλείεται στον 3ο γύρο και για πρώτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια δεν θα δώσει το "παρών" στον ημιτελικό του τουρνουά.

Ο νικητής στις δηλώσεις του μετά το ματς είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον αντίπαλο του: " Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας μου. Διαφορετικά δεν θα είχα κερδίσει τον Φέντερερ. Ήταν πολύ όμορφα που αγωνίστηκα σε ένα γεμάτο γήπεδο".

Ο 31χρονος Σέπι αγωνίζεται επαγγελματικά στο τένις από το 2001 και ποτέ στην καριέρα του δεν είχε περάσει τον 4ο γύρο σε Grand Slam. Έχει κερδίσει τρία τουρνουά ATP και η υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη ήταν η 18η, πριν δύο χρόνια.

Τον αποκλεισμό γνώρισε και ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος τενίστας ηττήθηκε από τον Βούλγαρο Ντιμίτροφ με 6-4, 3-6, 6-3, 3-6, 3-6. Ο νικητής στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ που νίκησε τον Πορτογάλο Σόουσα 6-1, 6-1, 7-5.

" Είχα την δυνατότητα να κερδίσω αλλά ο αντίπαλος μου ανέβασε σταδιακά την απόδοση του. Στο τέταρτο και πέμπτο σετ σέρβιρε πολύ καλά. Μεγάλη ακρίβεια, δυνατά πρώτα σερβίς σε σημαντικά σημεία του αγώνα", δήλωσε ο Παγδατής μετά την λήξη της αναμέτρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ