ΤΕΝΙΣ

Αποκλεισμός για Κύργιο, άτυχος ο Κοκκινάκης

Αποκλεισμός για Κύργιο, άτυχος ο Κοκκινάκης

Ο Νικ Κύργιος αποκλείστηκε πρόωρα από το US Open, καθώς έπεσε πάνω στον Άντι Μάρεϊ, ενώ άτυχος στάθηκε ο Κοκκινάκης. Πρόκριση για Φέντερερ και Βαβρίνκα. Στις γυναίκες, εκτός έμεινε η Σάκκαρη.

Πρόωρα είπε "αντίο" στο US Open ο Νικ Κύργιος. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας ηττήθηκε από τον Βρετανό Άντι Μάρεϊ, ο οποίος αποδείχτηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τον 20χρονο, χάνοντας στα τέσσερα σετ. Ο Σκωτσέζος πήρε τα δυο πρώτα με 7-5 και 6-3 γκέιμ, ο Κύργιος απάντησε στο τρίτο με 6-4, αλλά έχασε εύκολα το τέταρτο με 6-1. Επόμενος αντίπαλος του Μάρεϊ είναι ο Γάλλος, Αντριάν Μαναρινό.

Εξάλλου, νωρίτερα ο Θανάσης Κοκκινάκης είχε εγκαταλείψει τη μάχη με τον Γάλλο, Ρισάρντ Γκασκέ, λόγω προβλημάτων με κράμπες. Ο Κοκκινάκης πέταξε τη ρακέτα του και αποχώρησε εκνευρισμένος από το court, έχοντας επηρεαστεί και από την ζέστη. Μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν παιχτεί τέσσερα σετ (4-6, 6-1, 4-6, 6-3) και στο πέμπτο ήταν μπροστά ο Γκασκέ με 2-0 γκέιμ.

Με τη σειρά του, ο Ρότζερ Φέντερερ απέκλεισε τον Αργεντινό, Λεονάρντο Μάγερ, με 6-1, 6-2, 6-2 γκέιμ και πήρε την πρόκριση για 16η συνεχή σεζόν στην καριέρα του στο δεύτερο γύρο. Ο πέντε φορές νικητής του US Open, μετράει πλέον 73 νίκες στο αμερικάνικο γκραν σλαμ σε σύνολο 83 αναμετρήσεων και επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο νικητής του αγώνα ανάμεσα σε Μάρκο Παγδατή και Στιβ Νταρσίς.

Στον δεύτερο γύρο θα βρίσκεται και ο επίσης Ελβετός, Στάνισλας Βαβρίνκα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας με 7-5, 6-4, 7-6(6) γκέιμ και θα παίξει με τον Χιέον Τσανγκ, ενώ ο Αυστραλός, Λέιτον Χιούιτ, προκρίθηκε επί του Αλεξάντρ Νεντοβιέσοφ, που εγκατέλειψε στο τρίτο σετ και στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Μπέρναρντ Τόμιτς.

Εκτός συνέχειας η Σάκκαρη

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε απ’ την Κινέζα, Κιανγκ Γουάνγκ, χάνοντας με 2-0 σετ και γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από το πρώτο γκραν σλαμ της καριέρας της. Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 7-5, 6-2 γκέιμ. Πάντως, πήρε πολύτιμες εμπειρίες για την συνέχεια, όπου στόχος της είναι να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και να ανεβαίνει συνεχώς στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτή την στιγμή, η Σάκκαρη βρίσκεται στην 207η θέση της WTA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ