ΤΕΝΙΣ

26 λεπτά Γουίμπλεντον

26 λεπτά Γουίμπλεντον

Αξίζει να δείτε το επίσημο φιλμ του Γουίμπλεντον. Τη Δευτέρα (23/6) το πρώτο σερβίς με τους Άντι Μάρεϊ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Βικτόρια Αζαρένκα, Βένους Γουίλιαμς και τον Μάρκο Παγδατή (video).

" Bρίσκομαι εδώ για να προσπαθήσω να κατακτήσω αυτό το τουρνουά. Αυτό είναι όλο", δήλωσε ο Άντι Μάρεϊ στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου των κατόχων του Γουίμπλεντον.

Το 2013 ο Σκωτσέζος έβαλε τέλος σε αναμονή 77 ετών δίχως Βρετανό νικητή στους άνδρες. Φέτος παίζει στο Γουίμπλεντον απαλλαγμένος από κάθε πίεση με νέο πρόσωπο στο πλευρό του, τη νικήτρια το 2006, Αμελί Μορεσμό που διαδέχθηκε τον Ιβάν Λεντλ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (23/6) ο Μάρεϊ, Νο3 του ταμπλό, ανοίγει το παιχνίδι στο κεντρικό κορτ με αντίπαλο τον μικρόσωμο Βέλγο, Νταβίντ Γκοφέν που είχε φτάσει στον 3ο γύρο (64) το 2012.

Στο κεντρικό κορτ έχουν προγραμματιστεί επίσης ο αγώνας της Λι Να, Νο2 στον κόσμο, με την Πολωνή Πάουλα Κάνια, Νο175 στον κόσμο, η οποία κέρδισε τη συμμετοχή τους στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά

Το πρόγραμμα της 1ης μέρας στο διασημότερο γήπεδο τένις στον κόσμο κλείνει το Νο1 του ταμπλό και νικητής το 2011, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος που έχει τον Μπόρις Μπέκερ στο πλευρό του, κάνει την πρώτη εμφάνιση του μετά την ήττα στον τελικό του Ρολάν Γκαρος από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Αντίπαλος του είναι ο Αντρέι Γκούμπεβ από το Καζακστάν.

Μια ημιφιναλίστ σε μια άλλη εποχή (το 1999) αντιμετωπίζει η Βικτόρια Αζαρένκα, την 32χρονη Κροάτισσα Μιριάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι. Μετά από αποχή τριών μηνών εξαιτίας τραυματισμού η Αζαρένκα έκανε την επανεμφάνιση της στο Ίστμπουρν και φιλοδοξεί να δώσει όσους περισσότερους αγώνες μπορεί στην επιστροφή της στα κορτ.

Πέντε τίτλους έχει κατακτήσει στο "All England Club" η Βένους Γουίλιαμς. Παρά τα προβλήματα υγείας η σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια συνεχίζει να αγωνίζεται και είναι απόλαυση να την παρακολουθεί κανείς να αγωνίζεται στο χορτάρι, η 33χρονη πρώην Νο1 στον κόσμο αντιμετωπίζει στον 1ο γύρο την άγνωστη Μαρία-Τερέσα Τόρο-Φλορ από την Ισπανία.

Σε τουρνουά Grand Slam επιστρέφει και ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος αγωνίζεται με wild card από τους διοργανωτές. Ημιφιναλίστ το 2006 χρειάζεται να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα για να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στον 1ο γύρο θα παίξει με τον Γερμανό Ντάστιν Μπράουν. Ο τελευταίος νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στο Άλε. Αναμένονται εκπλήξεις στην πρώτη ημέρα του τουρνουά.

Εν τω μεταξύ οι διοργανωτές του τουρνουά ετοίμασαν ένα video-προαναγγελία διάρκειας 26 λεπτών. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ