ΣΤΙΒΟΣ

Χονδροκούκης & Κυριακοπούλου στη Ζυρίχη

Greece's Dimitrios Hondrokoukis competes in the men's high jump final during the European athletics indoor championships on March 5, 2011 at the Bercy Palais-Omnisport (POPB) in Paris.    AFP PHOTO / FRANCK FIFE (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images)
Greece's Dimitrios Hondrokoukis competes in the men's high jump final during the European athletics indoor championships on March 5, 2011 at the Bercy Palais-Omnisport (POPB) in Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο Κυριάκος Ιωάννου και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα αγωνιστούν την Πέμπτη (8/9) στο Diamond League στη Ζυρίχη.

Οι περισσότεροι πρωταγωνιστές του παγκοσμίου πρωταθλήματος βρίσκονται στη Ζυρίχη για το Diamond League, το οποίο ξεκίνησε απόψε και το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί την Πέμπτη (8/9) με τη διεξαγωγή των περισσότερων αγωνισμάτων.

Μια πλειάδα παγκόσμιων πρωταθλητών θα αγωνιστεί επί ελβετικού εδάφους. Δίπλα τους βρίσκονται οι Έλληνες Δημήτρης Χονδροκούκης και Νικόλ Κυριακοπούλου, αλλά και ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου που δεν αγωνίστηκε στη Νταεγού εξαιτίας προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο προπονητής του.

Αντίπαλοι του Χονδροκούκη που ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στο ύψος και του Ιωάννου θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Τζέσε Γουίλιαμς και ο δεύτερος στον αγώνα, Ρώσος Αλέκσεϊ Ντμίτρικ. Παρόντες είναι και οι Ρώσοι Ιβάν Ούκοφ και Αντρέι Σιλνόβ.

Στο επί κοντώ γυναικών οι μεγάλες νικήτριες της Νταεγού, η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ, η Γερμανίδα Μαρτίνα Στρουτς και η Ρωσίδα Σβετλάνα Φεοφάνοβα, η παγκόσμια ρέκορντγουμαν Γέλενα Ισινμπάεβα και η πρωτοπόρος στη βαθμολογία (οι βαθμοί που δίνονται είναι διπλοί), Σίλκε Σπίγκελμπουργκ.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα δίχως ελληνόφωνο ενδιαφέρον ξεχωρίζουν τα παρακάτω αγωνίσματα:

Άνδρες

100μ: Μπλέικ, Ντιξ, Κόλινς, Πάουελ

400μ: Τζέιμς, Μέριτ, Γκονζάλες

110μ. εμπόδια: Τέρνερ, Ρόμπλες

1.500μ: Κίπροπ, Κίπλαγκατ

3.000μ.στιπλ: Ζουαουί

Γυναίκες

200μ: Τζέφερ, Φίλιξ

100μ.εμπόδια: Πίρσον

800μ: Σεμένια, Μίντοους, Σινκλέρ

5.000μ: Τσερούιγιοτ, Κιπιέγκο

Ακοντισμός: Σποτάκοβα

Μήκος: Ρις, Κλουφτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ