ΣΤΙΒΟΣ

"Τρελές" επιδόσεις στο Diamond League

"Τρελές" επιδόσεις στο Diamond League

Ο Ρενό Λαβιλενί πήγε για το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ στο Diamond League στο Γιουτζίν. Σπουδαίες επιδόσεις στα σπριντ και στα άλματα στο Όρεγκον.

Όσοι βρέθηκαν στο ιστορικό στάδιο "Χέιγουρντ Φιλντ" στο Γιουτζίν για τον τρίτο σταθμό του Diamond League, έγιναν "μάρτυρες" μιας μεγάλης βραδιάς. Είδαν τον Ρενό Λαβιλενί, τον Γάλλο ρέκορντμαν του επί κοντώ, να ανεβάζει τον πήχη στα 6,16μ. για να καταρρίψει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Ο άλτης από το Κλερμόν Φεράν δεν τα κατάφερε, αλλά το χαμόγελο του είχε φτάσει μέχρι τα αυτιά. Νωρίτερα, είχε ξεπεράσει τα 6,05μ. για πρώτη φορά στην καριέρα του στον ανοιχτό στίβο. Ο Κώστας Φιλιππίδης είχε άλμα στα 5,40μ. για την 6η θέση και θα προσπαθήσει στον επόμενο αγώνα του Diamond League στη Ρώμη στις 4 Ιουνίου. Ισοβαθμεί με τον Λαβιλενί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Τάισον Γκέι σημείωσε στα 100 μέτρα την τρίτη κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 9.88 δευτερόλεπτα. Ο Τζάστιν Γκάτλιν έχει κάνει 9.74 στη Ντόχα και ο Ασάφα Πάουελ έχει φετινή επίδοση 9.84 δευτερόλεπτα.

Καμιά όμως δεν είναι καλύτερη από τη Σέλι-Αν Φρέισερ-Πράις στις γυναίκες. Η κορυφαία Τζαμαϊκανή σπρίντερ αναδείχθηκε νικήτρια στα 100 μέτρα με 10.81 δευτερόλεπτα, επικρατώντας στο φώτο φίνις της Ιβοριανής Μιριέλ Αουρέ επίσης με τον ίδιο χρόνο. Οι έξι κορυφαίοι χρόνοι στα 100 μέτρα φέτος σημειώθηκαν στο Γιουτζίν.

Το τριπλούν έχει μεγάλες... δόξες φέτος. Μετά τους άνδρες, στις γυναίκες η Κολομβιανή Κατερίνε Ιμπαργκέν πραγματοποίησε ρεκόρ αγώνων, όταν προσγειώθηκε στα 15.18μ! Ο Κίρανι Τζέιμς διέλυσε τον ανταγωνισμό στο τελευταίο 100άρι για να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια επί αμερικανικού εδάφους. Ο χρόνος του Ολυμπιονίκη από τη Γρενάδα ήταν 43.95 δευτερόλεπτα!

Συνολικά έγιναν δώδεκα κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο στο αμερικανικό μίτινγκ.

Οι καλύτερες στιγμές του Diamond League:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ